Även Kopparbergs/- Göteborg till kvartsfinal i Champion´s League

Kopparbergs/Göteborgs FC är klart för kvartsfinal i UEFA Women´s Champions League efter att ha besegrat Fortuna Hjörring som i slutskedet av matchen hämtade upp 3-0 underläge till 3-2.
Målskytten Johanna Almgren delar glädjen med Sara Lindén(nr14) och tillrusande Linnea Liljegärd.

Kopparbergs/Göteborgs FC som vann med 1-0 på bortaplan gjorde sitt för att ta död på spänningen så fort som möjligt. Johanna Almgren serverades en boll vid straffområdeskanten, tog några steg och drämde in 1-0 med bara minuten spelad. För danskorna i Fortuna Hjörring gällde det förstås att snabbt komma in i matchen och få gjort ett mål men mer än ett par målchanser lyckades man inte vaska fram i första halvlek.

I andra halvlek höjdes tempot men Fortunas offensiv öppnade för Göteborgs kontringar och såväl Sara Lindén som Linnea Liljegärd hade möjligheter att punktera matchen men Heidi Johansen i Fortunas mål höll rent.

I den 66:e spelminuten kom en fin spelsekvens där Anna Ahlstrand till sist klackade fram till Ingvild Stensland som med fart tog sin in i straffområdet men blev fälld och den finska domaren dömde straff. Lisa Ek tog sats, tittade på målvakten och sköt in bollen i det hörn som målvakten inte befann sig i. Att Lisa är kylig i de här lägena har hon visat tidigare.
Åtta minuter senare ökade Ingvild Stensland på till 3-0. Hon avancerade på mitten, ingen gick på så det vara bara för henne att dra iväg ett skott, ett skott som inte den danska målvakten hade en chans på.

Fortuna deppade inte länge utan fortsatte att störa Göteborg högt upp och fick till en reducering efter en högerhörna. Bollen kom till Janne Madsen som sköt i långa hörnet, bollen gick in och målet gav danskorna förnyat men minimalt hopp i den 79:e minuten.
Med förnyade krafter fortsatte Fortuna att pumpa på i offensiven och ytterligare utdelning kom när Lisa-Marie Woods tryckte in 3-2.

Men närmare än så kom inte Fortuna och Kopparbergs/Göteborg FC är nu klara för kvartsfinal.

Lottningen äger rum i Genève den 17 november och följande lag är de som tävlar vidare:
Rossiyanka, Bröndby, Malmö, Potsdam, Frankfurt, Lyon, Arsenal - och Göteborg.