Årets tredje möte

Ikväll vid åtta svensk tid väntar Kanada för landslaget innan man reser hem till Sverige. Emma Berglund får nytt förtroende medan Kristin Hammarström som drabbats av en förkylning ersätts av Hedvig Lindahl i mål.
Thomas Dennerby Sveriges förbundskapten. Foto: Fredrik Hasselgren

Kristin Hammarström kände redan avresan av en förkylning. Dock inte så mycket att den hindrade henne från att delta i fystesterna eller stå i matchen i lördags. Men efter den hade hon tömt sig på energi och hon fick halsont. Enligt förbundskapten Dennerby hade Hedvig Lindahl ändå varit förstavalet i matchen mot Kanada.
– När vi lämnar USA vill vi att alla ska ha fått speltid och därför blir det några ändringar i startelvan. Hedvig Lindahl kommer att spela bland annat, säger Thomas Dennerby och konstaterar att stommen kommer att se ungefär likadan ut som från matchen mot USA.

Hur det står till med Antonia Göransson, Louise Fors och Sara Larsson?
– Antonia har tillfrisknat så pass att hon kunde vara med och jogga. Louise Fors har en känning i ett knä som hon redan hade när hon kom hit och det är omöjligt att säga vad det är men hon har haft känningar i knävecket och vi chansar aldrig med en spelare som inte känner sig hundra.
– Vad gäller Sara Larsson kommer hon att spela så länge hennes fot inte svulnar upp.

Förbundskaptenen Thomas Dennerby var nöjd med vad han såg på gårdagens träning och han vet också vad som väntar när matchen mot Kanada blåses igång. Det var ju bara senast i början av juni som Sverige mötte Kanada nere i Italien som en uppladdning inför VM i Tyskland. Matchen slutade 1-0 i svensk favör den gången. I en träningsturnering i Kina i slutet av januari vann Kanada med 1-0, så en jämn match är att vänta, dock mot ett lag som ändrat en hel del i sitt spelsätt.
– Det såg piggt och bra ut på träningen. Vi jobbade lite med det tekniska, taktiska och lite tankar inför matchen, både hur vi ska försvara oss och hur vi tror att de kommer använda sig av instick. Kanada har en ny förbundskapten som har ändrat deras sätt att spela till en mer diamantformat 4–4–2. De försöker hitta in i spelyta med instick på Kaylyn Kyle och Christine Sinclair.Sen körde vi lite på inläggsspelet eftersom vi tror att de kommer spela ganska smalt nu och vi borde kunna skaffa oss numerära övertag i ytterzonerna och få till inläggsspel därifrån, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 2 Emma Berglund, 7 Sara Larsson, 3 Linda Sembrant, 19 Jessica Samuelsson - 20 Susanne Moberg, 18 Nilla Fischer [K], 17 Lisa Dahlkvist, 10 Sofia Jakobsson - 9 Jessica Landström, 8 Lotta Schelin.
Ersättare: 12 Kristin Hammarström - 4 Annica Svensson, 5 Marina Pettersson-Engström, 6 Sara Thunebro, 13 Emmelie Konradsson, 14 Johanna Almgren.
På läktaren: Antonia Göransson, Madelaine Edlund, Louise Fors.

Text. Anders Andersson