Inga problem i premiären för LdB FC Malmö

I första matchen på Valhalla IP som hemmaplan fick Jitex böja sig för ett topplag. Visserligen var Jitex bra med under den första kvarten men därefter visade LdB FC Malmö klassen och målen rann in efterhand bakom Jenny Olsson, till slut 1-4.
Jitex-målvakten Jenny Olsson kastar sig in i högen av spelare och räddade hörnan.. FOTO: Per Forsbring

- Malmö är stabila och bra, konstaterar Jitex sportchef Mats Heed.

Bortalagets ledning i paus var just stabil med 2-0 efter en underhållande första halvlek. Ramona Bachmann hade den första möjligheten men även Jitex kunde ha gjort mål när Annica Sjölund nådde högst på inspelet från hörnstolpen.

Efter 25 minuter slog Amanda Ilestedt till för LdB med en retur och gästerna fick mer och mer luft under vingarna. Ännu mer spänning försvann när Lina Nilsson gjorde 0-2 i matchminut 38.
- Två bra prestationer, jättefina anfall. Efter det har vi inte mycket att säga till om.

Annica Sjölund reducerade visserligen med en nick en kvart in på andra halvleken men Anja Mittag och Elin Rubenssons fullträffar höll kvar maktbalansen från tidigare säsonger.
- Vi försöker spela fotboll och hålla i bollen, jag tycker att vi har ett stabilt försvar trots att vi släpper in fyra bollar. Några av målen känns kanske enkla, men så är det när man möter storlagen.

Hos LdB Malmö var assisterande tränaren Jonas Eidevall nöjd med mycket i spelet.
- Frånsett vår start där Jitex är mer aggressiva och en period i början av andra där vi slarvar i passningsspelet är vi tre bollar bättre.

Han såg också en tidig kandidat till årets mål.
- Lina Nilsson kommer på genombrott och chippar elegant in bollen, det var ett klassmål.

Positiva spelarinsatser i övrigt?
- Therese Sjögran är duktig centralt, fördelar och håller bollen. Bredvid henne är Katrin Schmidt bra som bollvinnare och Malin Levenstad gör det bra i backlinjen.

Johnte 2012-04-10 22:20

Det hade jag inte väntat mig heller att det skulle vara problem.Det som glädjer mest är att LdBs ungdomar i form av Amanda Ilestedt och Elin Rubensson tog för sig bra i matchen. Elin kom in och gjorde ett måk precis som Amanda hade gjort tidigare.Båda är 93 or...In kom också Saga Fredriksson som är 94a och gjorde det bra. Här finns det ingen rädsla att släppa in de unga talangerna.De kommer bara att växa ju mer de får spela.Tyvärr kunde inte Sara Storck spela på grund av lårskada Man räkna med att hon kan vara tillbaka till hemmapremiären mot Kristianstad.Är visserligen snart 22 så hon tillhör inte de unga skara i LdB men en frisk fläkt när hon spelar.

sportmackan 2012-04-09 22:16

Lite bilder finns här..och segern var odiskutabel..LdB var numret för stort denna regniga eftermiddag i Göteborg..