Tyresö överträffade allt i premiären!

Det blev en drömstart för guldfavoriten Tyresö FF på hemmaplan. Med hela 7-0 krossade hemmalaget gästande KIF Örebro i en match där tvåsiffrigt hade varit möjligt. Marta och Caroline Seger gjorde två mål var, Line Röddik Hansen och födelsedagsbarnet Vero en var medan 2-0 målet var ett självmål av Moa Narving.
Marie Hammarström t v i ett av KIF Örebros anfall t h Line Röddik Hansen. FOTO: Rainer Fussgänger.

Tyresövallen gick inte direkt att känna igen till säsongspremiären. Två¨läktare har kommit till och för att slussa in de 2.892 i publiken hade man byggt nya spärrar och slussar vid entrén. Det föll varken regn eller snö, endast vinden störde något.
Tyresö kom till start utan Annica Svensson och Linda Sembrant som är småskadade, Elaine fick spela högerback och Karin Lissel kunde kliva in i mitten på backlinjen bredvid Johanna Frisk.

Första 20 minuterna såg KIF Örebro någorlunda stabilt och bra ut. Matchbilden var den man förväntade sig och KIF Örebros duktiga målvakt Stephanie Labbé utstrålade säkerhet och verkade i bra form. Sedan blev Tyresö allt mer dominerande. Caroline Seger gjorde 1-0 efter en retur på Kirsten van de Vens ribbskott och knappast någon trodde att KIF Örebro skulle kunna komma tillbaka. Gästerna hade nämligen (nästan) inga målchanser under hela matchen,. Skottstatistiken slutade på förkrossande 25-3 till Tyresö.
Efter Moa Narvings nick i eget mål till 2-0 började sammanbrottet. Den andra halvleken bestod i ännu mer spel på ett mål än den första. Tyresö FF var ett hungrigt lag och nöjde sig inte ens med 4-0 som kom till efter två snabba mål under de första fem minuterna efter pausen av Line Röddik Hansen och Caroline Seger. Marta ville göra mål och det var också vad publiken förväntade sig. När hon äntligen gjort 5-0 bjöd Marta Elaine Moura tillbaka med en liten dans. Marta styrde in 6-0 efter att väl inövat samspel med ständigt djupledslöpande Madelaine Edlund som måste ha gjort en av sina mer framstående matcher i Tyresö-tröjan.
Den nya profilspelaren Veronica Boquete avslutade målkalaset med sitt 7-0-mål.

Man tyckte nästan synd om KIF Örebro som säkert har ett bra lag, men det rådde en uppenbar klasskillnad mellan motståndarna. Om Tyresö kan spela på dagens nivå kommer nästan ingen av konkurrenterna att ha en minsta chans mot de rödgula. Med den trupp Tyresö FF har sammanställt till den nya säsongen har man skaffat sig ett övertag som endast tre andra kan komma i närheten av.

Utropstecken för Line Röddik Hansen för en grym första halvlek på vänsterkanten. Bakom mittfältet och hela offensiven. Högerbacken Elaine dök upp ett par gånger framför den kanadensiska målvakten som var KIF Örebros klart bästa spelare. Trots hennes miss vid 4-0 förhindrade Stephanie Labbé genom ett antal storräddningar att Tyresö kom närmare tio mål. Chanserna fanns massvis och det borde glädja Stefan Fredriksson, Tyresös tränare som måste ha njutit under större delen av matchen.
Tyresö FF upplaga 2012 spelar en lysande offensivfotboll och har en variation i truppen som borde räcka till att vinna SM-guld. Endast Tyresö själv verkar kunna stoppa Tyresö som åtminstone för dagen gick fram som enm ångvält på hemmaplan. Redan om en vecka är detta upp till nytt bevis då man borta möter Linköpings FC.

Text: Rainer Fussgänger

Olle 2012-04-12 07:36

Och alla tycker fortfarande att det är "jätte kul att tyresö satsar"