LB07 starkast i nykomlingsmöte

Efter flera dagar med regn tittade solen äntligen fram någon timma före matchstart för mötet mellan de två nykomlingarna LB07 och Lindsdals IF från Kalmar.
LB 07:s spelare fr v ): Sara Holgersson, Lina Rehov, Emma Stålhammar och med nr 10 Michaela Johnsson Michaela Johnsson som går upp och nickar. Lindsdals målvakt Jennifer Nilsson räddar. FOTO: Fredrik Helldal.

Båda lagen hade i det två första omgångarna stött på ganska svåra motståndare där LB07 lyckats lite bättre. Efter en trevande inledning där lagen kände på varandra tog LB07 ganska snart över det mesta av spelet, Lindsdal hade en farlig spelare på topp, och det var hon (Camilla Näslund) som gjorde dagens första mål efter 8 minuter då det blev ett missförstånd i LB07:s försvar. LB07 brukar gå ner sig för ett mål bak, inte denna gång heller och redan fyra minuter senare kvitterade Linnéa Katra efter en bra boll från Michaela Johnsson till 1-1. Resten av halvlekens var spelmässigt LB07:s, någon enstaka omställning från Lindsdal, och i 42:a minuten spelar återigen Michaela Johnsson fram bollen, denna gången till Emma Stålhammar som säkert sätter 2-1 vilket också blir halvtidsresultatet, en rättvist sådant.

Andra halvlek börjar bättre än första, LB07 skapar en hel del chanser, men det är framför allt deras försvarsspel som fungerar bättre än i tidigare matcher och Lindsdal får knappt en enda farlighet i hela andra halvlek medan LB07 missar en del lägen som borde varit mål. Sett till hela matchen vinner LB07 helt välförtjänt,kanske är segern dessutom i minsta laget och det mot ett Lindsdal som spelar och kämpar matchen igenom och gör det på ett bra sätt. Nu står LB07 inför att kombinera sitt anfallsspel från tidigare matcher med sitt försvarsspel från dagens match, då kan det blir en svår nöt att knäcka för många.

LB07 utökar sin trupp
Då LB07 haft lite otur med ett par av sina nyförvärv inför säsongen, Amalia Mahdi flyttade till Stockholm p g a studier och Tina Weiffert fick en korsbandsskada i en tidig träningsmatch (kan spela tidigast till hösten) så har man nu valt att knyta till sig 22-åriga Therese Frostander,therese.jpg närmast från BK Kick, samma klubb som Amalia och Tina.
Therese kommer att få ta över nummer 4 efter Amalia och är spelklar redan till nästa omgång av serien, borta mot Dalsjöfors GoIF. Tess är en offensiv spelare som började sin bana i Husie IF för att ganska snart gå vidare till Malmö FF och LdB FC. För ett par år sedan blev det BK Kick för att får mer speltid. Hon började som yttermittfältare, men har också spelat på innermittfältet och på senare år mest i anfallet.
Hon har deltagit i landslagsläger och spelat ett par ungdomslandskamper och ett par Svenska Cupen-matcher för LdB FC. När Therese inte spelar fotboll utbildar hon sig till lärare. LB07 riktar ett stort tack till BK Kick som varit tillmötesgående mitt i seriespelet.

LILLA BILDEN: Therese Frostander blir spelklar för LB 07 på fredag. FOTO: Fredrik Helldal