Kryss i taket, IFK Kalmar höll hemmanollan

Linköping Kenty inkasserade en ny 5-0 förlust, då man gästade idylliska Gröndals IP i Kalmar. Efter några minuters spel tog hemmalaget kommandot och det var i stort sett spel och konstant press under hela första halvlek mot gästernas mål.

Redan i 8:e minuten nickade Mamy Ndiaye in en fint avvägd hörna av Tove Fried. IFK Kalmars senegalesiska hade en rad heta målchanser och i 22:a matchminuten höll sig Kalmars skyttedrottning framme igen, återigen var det Tove Fried, som stod för leveransen via ett inlägg.
Fem minuter senare fick Tove själv slå bollen i mål, efter en dålig rensning av Kenty-målvakten, som IFK-veteranen enkelt kunde sätta i gästernas målbur.

I andra halvlek tilläts Linköpings-laget att sticka upp lite mer, men farligheterna inskränkte sig endast till några hörnor. Något riktigt avslut mot Lovisa Johansson i Kalmar-målet fick man under hela matchen aldrig till, utan Mamy Ndiaye fortsatte med att i 69:e minuten, denna gång på straff, efter att Tove Fried fällts göra sitt tredje mål för dagen.
Kalmars målskytte avslutades snyggt av Amanda Fredriksson, då hon ur vänsterposition rev till sig bollen och avancerade förbi några försvarare och avslutade med ett riktigt kanonskott, helt otagbart för Kenty-målvakten Kajsa Eriksson.
Noterbart är att hemmalaget för första gången sedan säsongen 2009, då i division 2, höll nollan på hemmaplan.