Första segern för Sirius

I nykomlingsmötet mellan IK Sirius och Assi IF var det Sirius som drog det längsta strået och vann med 2-1 hemma i Uppsala. Redan efter första halvlek var resultatet 2-1 spikat och det blev inte många chanser i andra halvlek som fick de 166 personerna i publiken att vakna till liv.
IK Sirius tog historisk första seger i Norrettan. Det är värt en kram!

De första fem minuterna av matchen tillhörde hemmalaget Sirius som hann skapa två farliga målchanser, båda avslutades av Jenny Jansson. Efter första fem vaknade Assi till liv och Caroline Karlsson var nära att hitta nät med ett skott som landade ovanpå målet. Det visade sig att det skulle komma mer från både Jenny Jansson och Caroline Karlsson. Ett par minuter efter Assis möjlighet får nämligen Jenny Jansson fritt läge för tredje gången framför Assi målvakten Elin Rutberg. Denna gång gör hon inga misstag, utan rullar säkert in 1-0 till Sirius. Efter målet känns det som att Sirius kontrollerar matchen. Till synes ostört slår en siriusförsvarare en lös passning till målvakt Emelie Almesjö, Carolin Karlsson är snabbt framme och snor åt sig bollen och får fri väg fram mot mål och kan enkelt runda Almesjö och slå in bollen i burgaveln.

Assi har nu chansen att få lite andrum men bara fem minuter efter kvitteringen i matchminut 32, kommer Sofia Fors springande på högerkanten i hög fart längs sidlinjen. Hon skär in i banan ett par meter och slår sedan stenhårt upp bollen i första krysset. Ett fantastiskt mål från ett läge som såg ut att endast kunna resultera i ett inlägg. Sirius fortsätter pumpa på framåt efter målet och i halvlekens sista minut visar laget prov på en fantastisk kombination. Caroline Lundberg slår en perfekt boll ut på vänsterkanten till Ida Nordström som slår ett ännu perfektare inlägg på pannan på Jenny Jansson och bollen går i mål, men linjedomaren har lyft sin flagga, offside.

Andra halvlek inleds med ett antal farliga Siriuschanser, storspelande Jenny Jansson gör sitt andra offsidemål för dagen och Ida Norström slår en frispark i ribban men mål blir det inte. Andra halvan av halvlek två blir ett ställningskrig där inget av lagen skapar särskilt många målchanser, inte förrän i slutet när Assi ligger på för en kvittering blir det riktigt hett. Sirius lyckas hålla undan och tar en historisk första seger i Norrettan.

Text: Agnes Ljunggren