Årets bästa av Tölö mot Eskilstuna

Två lag med förluster i bagaget äntrade idag Tingbergsvallens för årstiden alldeles utmärkta gräsmatta. Tölö IF besegrade Eskilstuna United med 1-0
Tölö IFs målvakt Johanna Baeklund höll nollan i sin andra seriematch för året. FOTO: Jan Andersson

Genast satte Tölö full fart framåt och var ofina nog att omgående sätta gästernas försvarslinje på prov, redan i matchminut tre skapar de dagens första kvalificerade målchans, planens idag mest lysande spelare Louise Nordenberg löper sig till ett friläge och ställs ensam mot målvakten Veronika Larsson, gästernas bästa spelare, som kommer ut bra och kan rädda avslutet.
Första halvlek bjuder Tölö på årets bästa fotboll, chanserna avlöser varandra och Frida Svensson, Elin Svenberg, Louise Nordenberg m fl. har ypperliga lägen att måla. Tölö tvingades tyvärr till ett byte i matchminut 40 då en så långt prickfri Jenny Enslöw landar fel i en höjdduell, Anna Larsson kom in på högerbacken och Lina Reinl flyttar in centralt. När de flesta väntar på halvtidssignalen vinner Louise Nordenberg boll djupt ner mot hörnflaggan, spelar bollen snett bakåt till Malin Olsson som inte tvekar utan skoningslöst dunkar in 1-0 från 25 meter bakom en maktlös Eskilstuna-amålvakt. När väl halvtidsvilan kommer är det gästerna som skall vara mest nöjda med resultat i en halvlek där hemmalaget dominerade stort.fridasv.jpg

Andra halvlek inleder Tölö som första med exemplarisk press och understöd. Som i första fortsätter man med stort bollinnehav och är vid ett flertal tillfällen nära att punktera matchen, men med lite oskärpa och en del otur förmår Tölö inte avgöra. Elin Svenberg visar upprepade gånger vilken fin högerfot hon har och hennes hörnor var grymma och borde nog gett utdelning.
Sista tjugo minuterna lyfter Eskilstuna upp sina trupper och i medvinden skapar de ett visst tryck, i match minut 89 är det nära utdelning men Johanna Baecklund i Tölö-målet kan avvärja och laget kan med hjärtat i halsgropen lägga årets första trepoängare till handlingarna.

Text: Jan Andersson

LILLA BILDEN: Tölö IFs Frida Svensso i duell med Eskilstuna-försvarare. FOTO: Jan Andersson