Dalsjöfors bästa halvlek i år och vinst mot LB 07

Spelmässigt dominerade Dalsjöfors matchen på Borås Arena Men segersiffrorna blev bara 2-1 (1-0) mot IF Limhamn Bunkeflo 07. Målskyttar för hemmalaget var Angelika Johansson och Mikaela Uthas. Skånelagets klart bästa spelare Emma Stålhammar var också gästerna målskytt.
Angelika Johansson skri ker ut sin glädje efter att hon gjort Dalsjöfors ledningsmål. KristaAngelika Johansson skriker ut sin glädje efter att hon gjort Dalsjöfors ledningsmål. Krista Pace målvakt i IF Limhamn Bunkeflo biter i konstgräset.. FOTO: Jörgen Jarnberger.

Det blixtrande verkligen spelglädje om topplaget från Borås under de första 45 minuterna på Borås Arena. Ett snabbt och varierat passningsspel, många löpningar och stor aggressivitet över hela banan gjorde att hemmalaget kraftigt dominerade första halvlek. Men ställningen i halvtid var ändå endast 1-0. Angelika Johansson var målskytt efter 42 minuter.

Två ramträffar noterades också för Dalsjöfors i första akten. Emelie Johansson satte bollen i ribban efter hörna och Mikaela Uthas slog en frispark i insidan av stolpen. IF Limhamn Bunkeflo skapade inte mycket i chansväg förutom några hörnsparkar.

Hemmalaget fick en smakstart på andra halvlek. Hörnspark från höger när matchuret stod på 48 minuter. Rebecca Johnson slår in bollen och på bortre stolpen dyker mittbacken Mikaela Uthas upp och nickar in 2-0. Något senare friställde hon lagkamraten Emelie Johansson som dock inte lyckades överlista Krista Pace i gästernas målbur.

Men istället för ett tredje hemmamål kunde LB 07 reducera efter 59 minuter. Målskytt var gästernas klart bästa spelare Emma Stålhammar. Under sista halvtimmen jämnade spelet ut och LB 07 satsade framåt för att nå en kvittering men förutom några frisparkar och hörnor uteblev de riktigt heta målchanserna. Däremot hade Dalsjöfors två bra lägen att öka på målskörden. Båda gånger var det Emelie Johansson som satte Krista Pace på prov.

Dalsjöfors tränare Joakim Carlsson var nöjd med de tre poängen och första delen av matchen.
- Första halvlek är årets bästa halvlek så här långt från vår sida. Då rullar vi bra och skapar chanser. Efter paus slappnar vi av och tappar lite fokus. Då gör vi en hel del fel och det är på våra misstag de skapar lägen. Vi har också fortfarande lite oskärpa när vi får så klara målchanser. Helt klart blev det onödigt nervöst på slutet, säger Joakim Carlsson.

Om en vecka är det dags för nästa omgång i Söderettan. Då tar IF Limhamn Bunkeflo emot IFK Kalmar på hemmaplan. Dalsjöfors styr kosan till Värmland för match mot Mallbackens IF.

Rainer Fussgänger 2012-05-06 01:42

Emma Stålhammar är en spelare som borde spela i Damallsvenskan.

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-06 07:37