Sponsorderbyt lockade publik i Göteborg

1153 personer fick inledningsvis se Kopparbergs/Göteborg FC ge Jitex en rejäl kalldusch. Derbyt på Valhalla slutade med 3-1-seger för Damallsvenskans tredjelag.
Yael Averbuch och Elin Carlsson utsågs till bästa spelare i Kopparbergs/Göteborg FC och Jitex BK. Här ses de i en duell under derbyt i Göteborg. FOTO: Mats Andreasson

När matchen var knappa minuten gammal slarvade Jitex och gav Kopparbergs/Göteborgs Camille Levin oförskämt mycket tid inne i straffområdet. Levin assisterade matchens lirare Yael Averbuch som fick till en träff med vänstern rakt upp i nättaket. En boll som i stort sett var omöjlig för Jitex-målvakten Minna Meriluoto att rädda.
Första halvlek blev dock en jämn sådan. I den 9:e matchminuten slet sig Jitex-spelaren Fridolina Rolfö igenom på högerkanten. På returen fick Kristine Lindblom till en drömträff och 1-1 blev också första halvleks resultat.
Med en kvart kvar av första halvlek ändrade Kopparbergs/Göteborg FC’s tränare Torbjörn Nilsson om på plan.
- Vi gjorde om lite i positionerna till andra halvlek så att Yael hamnade lite längre bak i banan där vi vill ha henne egentligen så att hon fick lite mer boll. Sen om det var matchavgörande vet jag inte men hon har ett bra skott. Vi är jättenöjda med att ha fått hit henne, säger Nilsson.

I andra halvlek tog Kopparbergs/Göteborg över matchen mer och mer. Averbuch gör sitt andra mål för dagen i den 61:e matchminuten. Ett distansskott som placeras vid Meriluotos högra stolpe.
Bara minuter senare går Meriluoto bort sig och Kopparbergs/Göteborg är för bra som lag för att inte ta tillvara på de möjligheter som ges. Anita Asante höll sig framme och gjorde matchens sista mål.

- I andra halvlek tycker jag att vi får lite större problem. Det känns ändå okej fram till 2-1, sedan spelar de ut och då blir det lite större ytor. 3-1 är rullgardin ner. Vi försöker forcera men vi är inte tillräckligt bra, säger Jitex tränare Stefan Rehn efter matchen.

Jitex kom till derbyt med en lång skadelista. Med på den listan finns lagkaptenen Sofia Karlsson, Frida Höglund, Annica Sjölund och Petronella Ekroth. Även Elin Sandgren saknades pga avstängning efter tre gula kort.
I Jitex utnämndes Elin Carlsson till matchens lirare, även högerbacken Amelie Rybeck stod för en fin insats med många träffsäkra brytningar och fina framspelningar som borde ha gett utdelning.
I Kopparbergs/Göteborg FC stod förutom Averbuch även Levin för en riktigt bra insats. Det är två nyförvärv som laget kommer att få mycket glädje utav även i framtiden.

Mark 2012-09-30 21:59