Viktig poäng för Jitex mot Umeå IK i kontraktjakten

Det blev delad pott mellan Jitex BK och Umeå IK, 1-1 (1-1). Ett resultat som väl speglade matchbilden då båda lagen hade lika mycket av spelet och skapade lika många målchanser. Målskytt för hemmalaget var Sofia Skog. Ledningsmålet för gästerna stänkte Ogonna Chukwudi in. En viktig poäng för Jitex i jakten på nytt kontrakt.
Sofia Skog i Jitex på väg att göra 1-1 inför ögonen på landslagsbacken Emma Berglund i Umeå IK FOTO: . Mats Andreasson.

- Vi inleder matchen bra och har övertaget. Sedan kommer deras skott i krysset. Men vi lyckades ta oss tillbaka och gör ett bra mål, säger Jitex tränare Stefan Rehn.

Gästernas ledningsmål kom efter 16 minuter. Ogonna Chukwudi tog sig fram på vänsterkanten, gick in i straffområdet och avlossade skott. Bollen rakt upp i ena krysset utan chans för Minna Meriluoto i hemmaburen.
- Det måste vara ett av de snyggaste målen i år i Damallsvenskan, sade Ogonna själv med ett leende efter matchen.

Jitex lät sig inte nedslås av kanonträffen utan fortsatte på den inslagna positiva vägen och det gav också utdelning. Sofia Skog kvitterade efter 25 minuter. Hon frispelades av Elin Sandgren. Avslutet var behärskat och bollen förbi Caroline Jönsson som var burväktare i bortalaget.

I andra halvlek fick de 174 på läktarplats inte se några mål. Bästa läget att sätta en segerboll hade Jitex genom Leena Puranen som frispelades men avslutet kunde "Karre" rädda.
-Det här var en match som kunde slutat hur som helst. Över lag växlade det fram och tillbaka. I första halvlek var vi ganska passiva men det blev bättre i andra, sade Joakim Blomqvist tränare i Umeå IK.

Laget från björkarnas stad har redan kvitterat ut nytt allsvenskt kontrakt för 2013. Det har dock inte Jitex. För Mölndals-laget var dagens poäng mycket viktig i jakten på att få stanna kvar i högsta serien även nästa år.
- I andra halvlek är vi för slarviga med de avgörande passningarna. Vi har rätt mycket boll, men måste bli bättre i sista tredjedelen. Jag är ändå nöjd med en poäng och det här kan vara en viktig poäng för oss, säger Stefan Rehn.

Text: Ralf Sundhäll.