Jessica Landström nätade i derby

Onsdagens försäsongsderby i Göteborg vann Kopparberg/Göteborg relativt enkelt med 2-0 mot ett Jitex som största delen av matchen fick ägna sig åt försvarsspel.
Jessica Landström får ta emot gratulationer efter målet mot Jitex. Foto: Per Montini

Det var ett Göteborg som inledde oerhört piggt i första halvlek och stod för ett för att vara så här tidigt på säsongen imponerande spel. Man tryckte under långa stunder ner ett för dagen ganska blekt Jitex djupt på egen planhalva. I den 23 minuten gav det utdelning då Anita Asante fick på en riktig drömträff från strax utanför straffområdet, en chanslös Jitex-målvakt fick se bollen segla in sitt vänstra kryss.

Halvleken fortsatt med massivt spelövertag för hemmalaget medan Jitex mest fick ägna sig åt försvarsspel vilket resulterade i enstaka resultatlösa långbollar mot ett samlat KGFC-försvar.
Andra halvlek bjöd inte på någon större underhållning för de ca 50 personerna som denna afton tagit sig till Valhalla. Det var stundtals ganska slarvigt och tempofattigt spel. Men i den 57 minuten lyckades Kopparbergs/Göteborgs nyförvärv Jessica Landström fånga upp en boll efter slarv i Jitex-försvaret. En boll som hon fri kunde rulla in bakom en utrusande Minna Meriluto och göra 2-0 för Kopparberg/Göteborg.

jalmgren200.jpgDet som annars värmde i den frostbitna Göteborgs-kvällen under andra halvlek var en Johanna Almgren som stundtals var briljant. Hon visade hur otroligt viktigt hon är för Kopparbergs/Göteborg om man på riktigt ska hota LdB FC Malmö och Tyresö om att få lyfta Kronprinsessan Viktorias Pokal senare i år.

Text: Per Gullbransson

Lilla bilden: Johanna Almgren var stundtals briljant mot Jitex. Foto: Mats Andreasson