Kungsbacka DFF - Örby 5 - 1

I Div 1 Sydvästra Götaland vann Kungsbacka DFF över tabell trean IFK Örby med klara 5-1 (3-1)i en trevlig och välspelad 6-poängs match.
KDFF:s Maja Johansson glad efter sitt 4-1 mål. FOTO Jan Andersson

Mycket bra genomförd match av Kungsbacka DFF. Första halvlek är hyfsat jämn men Kungsbacka är lite starkare. Framför allt att skapa målchanser och att inte släppa till målchanser är Kungsbacka mycket bättre. Örbys presspel är helt okej i första halvlek då man låser Kungsbackas uppspel ofta.

Snygga mål för Kungsbacka medan Örbys var av det mera märkliga slaget. Johanna Baecklund höll bollen och Örbys anfallare sprang och täckte när hon försökte göra utspark. Till slut hade hon hållit i bollen för länge och det blev indirekt frispark som Örby sätter. Det var den s k 6-sekundersregeln som kostade Kanada ett mål och final i senaste OS.
Andra halvlek är det spel på ett mål och Kungsbacka helt överlägset. Fint spel och man rullade ut Örby vid de flesta tillfällen. Efter två tidiga mål i havleken är matchen avgjord och då kom missarna också från Kungsbackas sida. Att det bara blir två mål i andra halvlek är smickrande för Örby.
Nu ligger Kungsbacka DFF endast poäng efter serieledande IS Halmia.