5-1:a för Älta mot Djurgården

Redan efter 6 minuter fick derbyt i Älta sitt första mål. Matchen mot Djurgården slutade hela 5-1 (2-1) till hemmalaget.
Anna Svensson ökar till 2-0 för Älta. FOTO: Anders Henrikson.

Anna Svensson spelade ut till Elin Wiklander som i sin tur hittade in till Elin Ekblom Bak. Ekblom rundade Tove Enblom i DIF-målet och gav Älta ledningen. 10 minuter senare drygas ledningen ut, då Anna Svensson trycker in en hörna slagen av Emily Olsson. Efter 2-0-målet går tempot ner i matchen och spelet böljar fram och tillbaka.
I matchminut 39 rycker sig Hanna Droh fri på högerkanten och slår in bollen i Ältas straffområde. Bollen rensas ut, men till Madeleine Stegius som på uppstuds trycker dit reduceringen.
Under de sista minuterna inför pausvilan skapar lagen varsin bra chans, men 2-1 står sig tiden ut.

Den andra halvleken är inledningsvis jämn, men Älta tar mer och mer tag i taktpinnen. I minut 62 får Anna Svensson en djupledsboll som hon avslutar strax utanför, men nyss inbytta Sandra Tröjbom hinner upp den bollen och slår in 3-1 i öppen kasse.
Strax efter målet tar bortalagets Sofia Nilsson hand om en frispark, som befinner sig mot hörnflaggan. Bollen slås i en lång båge över Anna Gustafsson i Älta-målet, men på mållinjen nickar Ekblom bort bollen. Istället kan Elaine Estrela Moura avgöra matchen genom att själv bryta en passning, ta sig fri med målvakten och rulla dit 4-1.
Matchen får ytterligare ett mål strax före full tid och det är Moa Hedell som vackert pangar in slutresultatet 5-1.

Priset till matchens lirare gick till Moa Hedell i Älta, och hos gästerna gick priset till Madeleine Stegius.

Text: Kim Björkegren