Fortsättning följer för Hovås Billdal i Elitettan

I ett riktigt höstrusk tog Hovås Billdal emot Sirius i den för Hovås Billdal direkt avgörande matchen om överlevnad i Elitettan. Hovås Billdal var piskat att vinna och lyckades – med 3-2. Den 168 personer stora publiken hoppades nästan allihop på ett snabbt Hovås mål.
Glädje i Hovås Billdal efter säkrat spel i Elitettan 2014. Foto: Jan Andersson

Istället blev det precis tvärtom. Sirius tog tag i taktpinnen och Hovås Billdal verkade tagna av stundens allvar. Efter endast 8 min gjorde Jennifer Egelryd 0-1 efter en tilltrasslad situation på en frispark. De närmaste 10 min var Sirius helt och hållet och man var mycket nära 0-2. Målet blåstes dock av för offside.

Efter 20 min började Hovås Billdal arbeta sig in mer och mer i matchen och man vågade trycka Sirius lite högre. Efter 23 min kontrade Amanda Svensson på vänsterkanten och på det efterföljande inlägget stötte Taina Hartikainen in kvitteringen 1-1. Matchen var nu ett krig om varje meter och Hovås Billdal fick kämpa väldigt hårt mot passningskickliga Sirius. Det närmaste något av lagen var ett mål innan paus var Hovås Billdal genom ett skott i ribban av Amanda Svensson.
Andra halvlek började lite som första slutade med ett spelövertag från Sirius, men med ett hårt krigande Hovås Billdal. Även i denna halvlek lyckades Sirius ta ledningen efter 8 min. Denna gången på straff genom Julia Lyckberg.

Efter 1-2 förändrades dock matchbilden och Hovås Billdal tog för sig mer och mer. Man kom högre upp i banan och lyckades oftare störa Sirius duktiga backlinje.
Det var just genom hög och hård press av Linda Nöjd som kvitteringen till 2-2 kom. Louise Nordenberg förvaltade Linda Nöjds hårda förarbete genom att kallt placera in bollen till 2-2 bakom Sirius målvakt Lina Lundqvist.

Efter kvitteringen fortsatte Hovås Billdal sitt aggressiva spel och på ett inlägg från Amanda Hallesjö skarvade Sara Fredborg in segermålet 3-2.
De sista 15 min är fortsatt hårt kämpande från båda lagen, men inga riktigt farliga målchanser skapas. När domare Linda Bergströms pipa ljöd efter 92 min var glädjen total i Hovås-lägret. Man har trots en kämpig höst lyckats säkra kontraktet i Elitettan.
Text: Stefan Lundberg