Potsdam lyckades med det omöjliga

På flera år har inget lag lyckats besegra Olympique Lyonnais på dess hemmaplan Stade de Gerland förrän på torsdagkvällen när Turbine Potsdam vann med 2-1 inför cirka 10.000 på läktarna. Tack vare det andra målet på straff på bortaplan går tyskorna vidare till kvartsfinal i UEFA Women´s Champions League.
Trubine Potsams målvakt Ann Katrin Berger drog längsta strået mot Lotta Schelin. FOTO: Bildbyrån.

Olympique vann matchen i Tyskland med 1-0. Det såg lovande ut efter att Camille Abily gett hemmalaget ledningen efter 12 minuter framspelad av Lara Dickenmann. Även Lotta Schelin och Luisa Necib deltog i anfallet. Kom till sitt första egna avslut först tio minuter in i andra halvlek.

Turbine fick en hörna i den 34:e minuten och på den nickade Stefanie Draws in 1-1. Men det resultatet hade räckt för Olympique.
I 72:e minuten fick Turbine straff för hands och den satte en av lagets båda norska spelare Maren Mjelde.
Tubines svenska spelare Antonia Göransson byttes in för andra norskan Ada Hegerberg under de siste fem minuterna och han med ett bra avslut.

Håkis 2013-11-15 09:06

Fantastisk match av Potsdam.Avgörande straffen var dock tveksam.Tog bollen på handen eller ansiktet,eller båda?Trots allt,dömt är dömt

Rainer Fussgänger 2013-11-15 12:50

Tveksamt och otur för Lyon att de får två lätta straffar som fäller dem mot Wolfsburg och Potsdam. Samtidigt hade de totalt 300 minuter att göra fler mål. Patrice Lair var skitsur efter matchen, inte på domaren, han nämnde straffen inte med ett ord. Men han sa att han hade varnat laget flera gånger under torsdagen att man inte skulle tro att man hade vunnit mot Potsdam.
Gårdagens match skiljde sig inte mkt från CL-finalen i ett annat avseende också: När Lyon plötsligt får in en kvittering eller till och med ligger under blir de skitnervösa och vet inte vad de ska göra.
Finns alltför lite motstånd i den egna ligan.
Just nu ser favoritskapet i CL 2013/14 ut så här:

1. WOLFSBURG, 2. POTSDAM, 3. TYRESÖ
  2. ARSENAL
  3. TORRES, 6. BARCELONA, 7. BIRMINGHAM
  4. NEULENGBACH
Håkis 2013-11-15 20:09

Men trots allt så var det straff både för Wolfsburg i finalen och Potsdam i går.Om inte alldeles glasklara men straff var det vid båda tillfällena