Drömdebut för Eskilstuna United

Inför hela 1853 personer på läktaren blev det en drömdebut i Damallsvenskan för Eskilstuna United som efter en väl genomförd match lyckades besegra KIF Örebro med 2-0.
Kim Arodin i blått blev första målskytt i Damallsvenskan för nykomlingarna Eskilstuna United. Foto: akfoto.se

Efter en ganska händelsefattig första halvlek men med kanske en aning övertag i spelet för KIF Örebro slutade den 0-0.

I andra halvlek hettade det till, chanserna ökade åt båda håll och det skulle bli en gammal bekanting till KIF Örebroarna, Kim Arodin som gjorde Eskilstuna Uniteds första mål i Damallsvenskan någonsin.
Den första och bästa chansen dessförinnan hade Louise Quinn dryga kvarten in i andra halvlek. Hon lyckades dock inte överlista Stephanie Labbé i Örebromålet på den straff som Quinn skulle förvalta för Uniteds räkning. Labbé gjorde en kanonräddning och tippade bollen till hörna med sin en reflexräddning med armen.

Femton minuter senare snappade Kim Arodin upp bollen i straffområdet efter en nick från KIF-spelaren Marina Pettersson Engström. Arodin slog bollen behärskat förbi målvakten till 1-0. Ett historiskt mål, Eskilstuna Uniteds första i Damallsvenskan men det skulle bli ett till.

Kim Arodin skrev alltså in sig i historieböckerna när hon satte ledningsmålet fram till 1-0 i 78:e matchminuten.
– När du säger sådär, att det var det första historiska målet, då känns det extra stort, sade Kim Arodin till Radiosporten efter matchen.

Med bara några minuter kvar att spela fick inhopparen Felicia Karlsson en passning från Gaelle Enganamouit, rundade en KIF-försvarare och placerade därefter säkert bollen i bortre burgaveln förbi Stephanie Labbé i Örebromålet.

Eskilstunas tränare Viktor Eriksson var riktigt glad när han pratade med SVT Sport efter matchen.
–Jättekul att så många slutit upp – det var en stämning värdig en seriepremiär, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson till SVT Sport om känslan kring den historiska matchen – den första allsvenska matchen i Eskilstuna på 50 år.

– Det var viktigt att vinna, men framför allt var det skönt att visa att vi kan vinna över lagen i allsvenskan, fortsätter Eriksson.