Sirius spräckte målnollan - förgäves

Sirius mötte svårspelade Älta på ett blåsigt men soligt Älta IP på måndag eftermiddag inför cirka 300 åskådare.Hårt kämpande Sirius räckte inte hela vägen mot kliniska Älta IF som vann med 2-1 efter ett sent redcureringsmål - årets första för gästerna.
: Elin Wiklander i Älta IF nickar mot mål, Sirius målvakt Lina Lundqvist försöker boxa undan bollen. FOTO: Victor Kuismin.

Sirius möttes av ett bakslag direkt då man blev tvungen att göra en förändring i startelvan precis innan matchstart då Malin Winberg olyckligt skadat sin fot. Stina Melin fick bli hennes ersättare. Sirius hade mycket bollinnehav i första halvlek men hade svårt att skapa några farliga målchanser utöver de fasta situationer som uppstod.
Thordis Sigfusdottir gav Älta ledningen efter en halvtimme. och ökade sedan på sin ledning till 2-0 i slutet av halvleken. Detta efter att en retur på en Älta-hörna hittade Louise Fors som direkt slog in bollen, och Elin Ekblom Bak nådde högst och nickade in bollen i det högra hörnet, otagbart för Lina Lundqvist i Sirius-målet..

I den andra halvleken tog Sirius direkt initiativet och jagade en reducering för att ta sig in i matchen igen och skapade en del farliga chanser bland annat en nick som precis gick över ribban.
I mitten av den andra halvleken var Sirius ännu närmare en reducering med skott i ribban men bollen ville annat och hamnade till slut i Älta-målvaktens händer. Sirius gjorde sitt sista och tredje byte i 77 minuten då Tyra Kajgård kom in istället för Caroline Lundberg.
2-1 målet skulle komma i 88:e minuten efter att Sirius tagit ett skott som målvakten Cajsa Andersson i Älta lämnade retur på, fram dök Annina Wede som slog in bollen i hörnet. Sirius fortsatte att kämpa de återstående minuterna men lyckas inte få in kvitteringen

Mål: Elin Ekblom Bak (Älta), Thordis Sigfusdottir (Älta) och Annina Wede (Sirius)

Gult kort: Elin Ekblom Bak (Älta) och Anna Maria Lechner (Älta).
Byten
Älta IF: Elin Wiklander (ut), Anna Maria Lechner (in). Thordis Sigfusdottir (ut), Siri Frimodig (in).
Sirius FK: Ingrid Wixner (ut), Sanna Öhlund (in). Stina Melin (ut), Sofia Fors (in). Caroline Lundberg (ut), Tyra Kajgård (in).

Text: Victor Kuismin