AIK över strecket, vände mot Piteå

AIK vann andra matchen i följd trots motståndet var svårspelade Piteå IF, som efter att den långa förlustfria sviten sprack i förra omgången nu noterade andra raka förlusten. AIK vann med 2-1 (0-1).
Filippa Angeldahl med chans i första halvlek, I Piteå-målet Hilda Carlén. FOTO: Anders Henrikson

Så såg det inte ut i första halvlek.
Emilia Appelquist gjorde första målet efter att Piteå vunnit bollen högt upp på plan. Det hade gått en kvart. Ett andra Piteå-mål var nära efter drygt en halvtimme är AIK-backen Malin Levenstad räddade på mållinjen.
Filippa Angeldahl sköt in sig med ett ribbskott i första halvlek och det var hon som skulle stå för AIK-kvitteringen i andra halvlek, ett långskott från 30 meter.

Piteå IF hade strax innan haft ett bra läge att utöka ledningen genom Hanna Pettersson men Hilde Gunn Olsen i AIK-målet räddade.
Piteå-målvakten Hilda Carlén fick träda i aktion i första halvlek när Emma Lundh tvingade henne till en fotparad.
Piteå IF såg ut att få nöja sig med en poäng när en kvart före slut backklippan Faith Ikidi begick ett mycket sällsynt misstag som AIKs Sarah Storck utnyttjade och gjorde AIKs segermål.
Därmed är AIK för första gången i år ovanför nedflyttningsstrecket.