Ny seger för formtoppat Sirius

Sirius fina form håller i sig. Gästande Djurgården slogs i dag tillbaka med 3 – 1 i en fartfylld match med flera ansikten.
Sirius Ingrid Wixner målskytt i söndagens match. FOTO: : Anette Wixner

De första 60 minuterna gick till större delen i hemmalagets favör. Även om Djurgården svarade för flera snabba omställningar hade Sirius bra kontroll på det som skedde på planen.
Redan i sjunde minuten kom det första målet när Jenny Jansson efter ett fint inlägg från Linnéa Eriksson krigade in bollen i mål. Tjugo minuter senare är det dags igen. Ett perfekt inlägg ställer Ingrid Wixner helt fri med Rebecca Rudner i Djurgården-målet. Med klinisk effektivitet ser hon till att öka på hemmalagets ledning.

I inledningen av andra halvlek fortsatte Sirius sin höga press men värmen tog till sist ut sin tribut. Den sista halvtimmen flyttade Djurgården upp positionerna ordentligt och när Alexandra Höglund kunde reducera i den 67:e minuten var hemmalaget i gungning. Under hård press gjorde Sirius ett par strategiska byten och fick ny energi. En storspelande Mimmi Paulsson- Febo i målet och en offervillig trupp såg till att det inte blev några mer Djurgården-mål den här dagen. I stället kunde hemmalagets Sofia Fors, på stopptid, stänga matchen med dagens tredje hemmamål.

IK Sirius Dam – Djurgårdens IF 3 – 1 (2 - 0)
Målen:
1 – 0 Jenny Jansson SIR (7), 2 – 0 Ingrid Wixner SIR (28), 2 – 1 Alexandra Höglund DIF (67), Sofia Fors SIR (92)