Seger för Sunnanå efter längsta resan

Toppen mot mitten, det borde vara lätt att gissa utgången på matchen mellan hemmalaget LB07 och årets mest långväga gäster Sunnanå SK, som kunde återvända de 130 milen från Limhamn till Skellefteå med 2-0-seger i handbagaget.
Josefine Rydle i mitten tas hårt framför Susanne Nilsson i Sunnanås mål, t v Emma Stålhammar och Helen Ukuanu. FOTO. Fredrik Helldal.

Första halvlek stämde helt klart med hur lagen är placerade i tabellen, visserligen höll LB07 spelet uppe hyfsat, men målchansmässigt var Sunnanå överlägset, låt vara att det oftast var skott på långt håll som LB07:s försvar och målvakt ganska lätt tog hand om. Periodvis skaffade sig bortalaget flera hörnor, och just fasta situationer är Sunnanå bra på vilket till slut gav utdelning då Carina Holmberg satte 0-1 på en av många farliga hörnor efter 25 minuters spel.

LB07 skapade några få chanser, men helt klart välförtjänt ledning för Sunnanå efter 45 minuter. Bättre tempo och allsvensk rutin var helt klart skillnader mellan lagen, mer innehav av bollen och att LB07 stressade sitt spel och alltför snabbt ville slå avgörande passningar eller avslut.

I andra halvlek var det ett helt annat LB07 som kom ut på planen, en helt annan aggressivitet, mycket bättre vilja, kanske inte så mycket skönlir, men effektivt, i alla fall tills det var dags för avslut.
Hemmalaget vann ganska klart andra halvlek "på poäng", hade också många bra hörnor (medan Sunnanå hade väldigt få i andra), men utan mål vinner man inga matcher oavsett hur mycket mer bollinnehav och hur mycket mer man spelar på rätt planhalva. Sunnanå fick en riktigt bra chans i andra halvlek och tog tillvara på den då Marika Rosqvist kom ensam mot LB07:s målvakt Josephine Frigge och satte snyggt 0-2 med 5 minuter kvar att spela.

Toppen mot mitten, resultatmässigt blev det precis som man skulle kunna gissa, spelmässigt sett över hela matchen kunde det blivit oavgjort om LB07 varit lite mer effektivt.

Text: Fredrik Helldal