Tre Hammarby-mål av Emma Jansson mot Älta

Hammarby körde över Älta på ett regnigt och kylsaget Söder i Stockholmsderbyt. I första halvlek var det dock tack vare ett självmål som Hammarby tog ledningen. just före pausvilan. I andra halvlek var det nästan bara Hammarby och då framförallt Emma Jansson som med tre mål bidrog till slutresultatet hela 5-0, Hammarbys största seger i år.
Matchens tremålsskytt Emma Jansson vid Ältas mållinjje. FOTO. Anders Henrikson

Andra halvleks inledning börjar på exakt samma sätt som i första. Spelet böljar fram och tillbaka. Efter fem minuter gjorde Emma sitt första mål och efter ytterligare tio det andra sedan hon vänt bort en Älta-försvarare.
Här kantrade matchen definitivt över till Hammarby.

I 66:e minuten hittade Ellinor Lindbom, som för övrigt var utmärkt central mittfältare, Emma med en krossboll in mot straffpunkten som hon förvaltade till sitt andra mål för dagen, 3-0 till Bajen.

Alexandra Lindberg ökade till 4-0 efter en hörna innan Emma fastställde slutresultat med ett nickmål.
Det var andra gången Hammarby höll nollan. Nu är avståndet bara en poäng upp till andraplatsen.