Sunnanå avgjorde sent mot Umeå Södra

Det var ett mycket revanschsuget Umeå Södra som i kväll kom till Norrvalla i Skellefteå för att möta Sunnanå. Nu hjälpte inte krigarlusten utan det blev förlust med 2–0 (0–0).
Här bryter sig Sunnanås Perpetua Nkwocha fram genom Umeås Södras försvar. FOTO: Ola Theander

Umeå Södra startade matchen i högt tempo och under den första kvarten hade Sunnanå stora problem att värja sig. Det var knappast så att Sunnanå fick låna bollen. Men efter den rasande starten jämnade spelet ut sig och Sunnanå presterade en handfull hörnor som dock inte resulterade. Två ribbträffar och en stolpträff visade att Sunnanå har kapacitet framåt när de väl fick chansen.

Men sammantaget var det Umeå Södra som vann de flesta närkamperna och som ofta snodde bollen från Sunnanå.

Andra halvleken var spelmönstret i stort sett detsamma. Matchen var jämn även om Sunnanå allt oftare kom upp i anfall och skapade chanser på sina hörnor. Under andra halvlek vaknade Sunnanås Perpetua Nkwocha till ordentligt och hon var till ständig oro för Umeå Södras försvar.

Det var också Perpetua Nkwocha som i 71:a minuten kunde ge Sunnanå ledningen när hon tog hand om andrabollen efter en hörna och lobbade över målvakten. Efter det verkade det som om Sunnanås mer löpstarka spelare tog över mer och mer och i matchens absolut sista skälvande sekunder kunde Sandra Betschart fastställa resultatet till 2–0.

Trots förlusten var tränaren i Umeå Södra, Tomas Eklund, nöjd.

– Ja, jag är förstås inte nöjd med att vi förlorade. Men jag är nöjd med att kunna ta med mig flera positiva saker hem. Vi hade stökat om i laget så vi fick ett lugnare spel och kunde därmed skapa längre anfall.

– Jag är också glad över att vi fast bollen högre upp i planen och fyrbackslinjen med Sandra Sandberg och Emelie Strand fungerade så bra. Vi kunde spela oss ur situationerna och inte bara slå bort bollen.

– Jag tycker verkligen att vi föll med flaggan i topp.

Sunnanås tränare Martti Tikkanen var nöjd med att laget höll nollan och att tre poäng bärgades.

– Men vi kan bättre och vi har fortfarande mycket som vi måste jobba med. I dag fick vi inte upp tempot i anfallet och backlinjen föll ned för tidigt.