Oavgjort med mersmak för LB07 mot Mallbacken

I dagens match möttes höstens tvåa (LB07, tillsammans med Hammarby enda obesegrade lag efter sommaruppehållet) och seriens etta Mallbacken på en under större delen av matchen regntung plan i Limhamn, solen kom dock fram den sista kvarten och värmde då rejält. Två lag som båda är i bra form, det var bäddat för en spännande match, dock fick hemmalaget klara sig utan både Michaela Johnsson som skadade sig på fredagens träning och Amanda Edgren som inte hann bli frisk efter ett par dagars sjukdom. Matchen slutade 2-2.
Alexandra Benediktsson får perfekt pannträff mot Mallbackens mål . FOTO: Fredrik Helldal

Det tog bara 38 sekunder innan nollan i matchen spräcktes, Emma Stålhammar i LB07 fick en bra boll och hittade i sin tur Josefine Rydle som kallt satt 1-0 för LB07. LB07 fortsatte att i nästan hela första halvleken skapa bra målchanser som man ofta spelade sig till genom hela planen, Mallbacken var inte ofarligt när man kommer fram, nästan uteslutande på långa bollar till sina anfallare.
Josephine Frigge i hemmamålet fick göra några bra räddningar, men ännu fler tvingades Alyssa Whitehead till tack vare sin längd och hade även tur med bollar som räddades på mållinjen och någon boll i stolpens insida. På ett av få misstag från LB07:s sida reducerade Mallbacken genom Madelen Janogy i den 17:e minuten. Efter 34 minuters spel fick Sofia Wännerdahl i LB07 en mycket bra boll av Rebecka Persson som hon förvaltade på bästa sätt. LB07 återtog ledningen och sett till hur spelet såg ut i första halvlek kunde LB07 gå till halvtidsvila med en välförtjänt 2-1-ledning.

Andra halvlek började precis som första med skillnaden att Mallbackens målvakt denna gång stod för r en mycket bra räddning. Mallbacken började för övrigt denna halvlek något bättre än LB07 som dock snabbt kom in i spelet igen och åter tog tag i taktpinnen.
Mallbacken är som tidigare farligast vid fast situationer och när spelarna lyckas med sina långa bollar, men när det gäller spel ute på planen var LB07 det bättre laget för dagen.
I 61 minuten lyckades dock Madelen Janogy med en soloräd genom LB07:s försvar och överlistade även Josephine Frigge och det var kvitterat till 2-2. Strax efteråt hade Mallbacken en period på ca 10 minuter och var det bättre laget, men LB07 försvarade sig bra, De sista tio minuterna var det åter hemmalaget som tar över taktpinnen och visade mest intresse för att vinna matchen. Utan storspel av målvakten Alyssa Whitehead hade Mallbacken fått åka hem utan poäng,
LB07 visade att bakom de rutinerade spelarna finns andra som kan ta över vid skador etc. på ett övertygande sätt och på sex matcher efter sommaruppehållet är laget fortfarande obesegrat.

Text: Fredrik Helldal

The Observer 2014-08-30 20:18

Att LB07 i sina bästa stunder är ett bra lag visade de väl här idag - och framför allt betydligt bättre än de var i bortamötet mot Mallbacken.

Mallbacken behöver nog vinna några matcher nu för att inte hamna i en tät spurtstrid mot förföljarna Hammarby, Sunnanå och Kvarnsveden. Trots att Hammarby ligger först i den trion skulle jag nog sätta en slant på att Sunnanå tar andraplatsen (mindre troligt första..).

Madelen Janogys två mål idag visar vilken viktig värvning detta var från Falköping KIK.