Hat-trick bakom Sirius-seger mot Halmia

Efter en loj första halvlek tog det fart ordentligt och Sirius Dam kunde till slut kassera in tre nya poäng efter en stabil 5 – 2-seger mot gästande IS Halmia.
Caroline Lundberg med bollen stormar mot Halmia-målet. FOTO: Mats Karlström.

Dagens match hade ingen större betydelse för något av lagen. Halmia är fast förankrat i botten av tabellen och för Sirius handlar det mest om var någonstans i mitten av tabellen man parkerar när säsongen är över.
Det märktes också på det bitvis loja och oengagerade spelet. Sirius hade kontroll över det mesta som hände i första halvlek men skapade inte särskilt mycket frånsett en stadig träff i överliggaren av Ingrid Wixner.

Halmia skapade å sin sida ingenting alls utom en enda farlighet. Efter en slarvig bakåtpassning av hemmaförsvaret fick målvakten Lina Lundqvist svårt att få kontroll över bollen. Halmias Ebba Hed kunde runda Lina, snappa åt sig bollen och överraskande ge gästerna ledningen i den 23:e minuten.

Svaret skulle dröja en stund men i de 37:e och 44:e matchminuterna satte Sirius ner foten och såg till att de kunde gå till pausvila med 2 – 1-ledning. Målskyttar var Malin Winberg och Ingrid Wixner.

Andra halvlek startade i samma loja tempo och efter bara tio minuters spela kunde Halmias Tilda Bengtsson kvittera och hemmalaget var i gungning. Trots att man ägde det mesta av spelet vår det långt ifrån några bud på mål.
Med 20 minuter kvar av matchen kom dock vändningen. Tränarna bytte in Caroline Lundberg och det blev en omedelbar succé. Minuten efter var Caroline framme med pannan efter en frispark och hemmalaget var åter i ledning. Därefter var det inget snack om saken. Sirius dominerade spelet och sju minuter senare var det dags för en ny målnick för Caroline Lundberg som långt ifrån var klar för kvällen. Tre minuter in på stopptid visade hon att hon även kan använda fötterna när hon fastställde slutresultatet till 5 – 2.

Dagens resultat innebär att Halmia i praktiken är klart för nedflyttning med tolv poäng upp till Älta IF ovanför strecket samtidigt som Sirius säkrade kontraktet för nästa år.
IK Sirius Dam – IS Halmia 5 – 2 (2 – 1)
Målen: Sirius, Caroline Lundberg 3, Malin Winberg, Ingrid Wixner. Halmia, Ebba Hed, Tilda Bengtsson.