Rosengård ett steg närmare guldet

Regerande mästarna Rosengård kom till Tunavallen för att ta ytterligare ett steg mot att försvara sin titel. Eskilstuna United gick ut på sitt hemmagräs för att försvara den obrutna poängsviten på hemmaplan mot seriens bästa lag. Gästerna lockade storpubliken 2.563 . Bara ett lag kunde lyckas med uppgiften och det var FC Rosengård som vann med 4-0 (0-0).
Anja Mittag gjorde två mål i segern mot Eskilstuna.

Rosengård valde att vila Therese Sjögran och Ramona Bachmann inledningsvis mot Eskilstuna United, allt för att matcha spelarna rätt under en tuff spelperiod. Istället tog Elin Rubensson, som spelade i VM-kvalet mot Skottland, och Kirsten van de Ven plats i startelvan. Men trots det har man en av seriens bästa anfall. Under den första halvleken hade Anja Mittag, Sara Björk Gunnarsdottir och Marta svårt att skapa heta chanser mot Emelie Almesjö i Eskilstuna Uniteds mål.

Matchens första mål kom först efter halvtidsvilan och efter en målvaktstabbe ur den högre skolan av Almesjö. Mittag laddade för skott och när Almesjö skulle stöta undan bollen misslyckas hon, istället passerade bollen mållinjen innan målvakten fick undan bollen. Det är inte ofta man har råd att släppa in sådana mål mot ett lag som Rosengård. Det gjorde det inte idag heller.

Bara drygt sju minuter senare, när Eskilstuna som bäst försökte hämta sig från det oturliga 0-1-målet, slog Mittag till igen med ett långskott som gav 0-2. Kirsten van de Ven spelade fram till skyttedrottningens 18:e mål för säsongen. Spiken i Eskilstunas kista satte van de Ven tämligen omarkerad två minuter senare med en nick.

Eskilstuna hämtade sig aldrig efter tre insläppta mål på tio minuter. Man kämpade väl, men det var aldrig något snack om saken idag. Rosengård var matchens bästa lag och blev rättvist det lag som satte stopp för Eskilstunas åtta matcher förlustfria hemmasvit. Sara Björk Gunnarsdottir sköt i ribban tre minuter innan ett målgivande samarbete mellan de båda inhopparna Bachmann och Sjögran, som la en perfekt passning till Bachmann som stack i djupled och rundade Almesjö innan hon rullade in bollen i nät.

Prisen till bästa spelare gick till Uniteds Malin Diaz och FC Rosengårds Anja Mittag.