Två vinnare i Lidköping

Platsen i Elitserien såg ut att rinna Kungsbacka DFF ur händerna i bortareturen mot Lidköpings FK. Ellen Perssons mål i 90:e minuten för KDFF var guld värt och betydde att halländskorna vann kvalduellen som slutade 4-4 tack vare målet på bortaplan. Trots 4-1-förlusten kunde alltså även Kungsbacka-spelarna jubla tillsammans med sina besegrare.
Sällan sågs gladare förlorare än Kungsbacka DFF i orange men lika glada var Lidköpings-spelarna som också flyttas upp i Elitettan. FOTO: Jan Andersson

Kungsbacka vann nämligen hemma för en vecka sedan med 3-0, en marginal som borde ha känts säker - alltför säker visade det sig när Lidköping tog ledningen på ett självmål efter 5 minuter. Strax före halvtid ökade Ebba Handfast till 2-0.

Stina Axéns 3-0 innebar förlängningsläge och när Elin Olofsson ökade till 4-0 var LFK förbi och i Elitettan.
Genom att det uppstått en vakans i seriesystemet på grund av Tyresös sorti ur Damallsvenskan blir det plats för fyra nykomlingar i Elitettan nästa år. Lidköpings FK tog tre poäng i sina båda matcher medan Assi och Örebro SK Söder bara tog var sin och får spela kvar i sina div 1-serier.