Petra Larsson till Eskilstuna

Eskilstuna United DFF har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv då Petra Larsson förstärker inför 2015. Närmast kommer Petra från ett år i Kvarnsvedens IK, men mest är hon bekant från sina många säsonger med Linköpings FC i Damallsvenskan. Dit kom Petra redan 2006 från Ornäs.
Petra Larsson åter till Damallsvenskan nu i Eskilstuna United. FOTO: Filip Oskarsson (arkiv)

Hon har spelat i damlandslaget åtta gånger och vandrat genom alla ungdomslandslagen.

I början av maj 2013 var oturen framme och tillsammans flera andra nyckelspelare blev Linköpings FC skadelista både lång och långvarig den säsongen. Hon var borta från början av maj och tillbaka i spel först i augusti när Linköpings FC mötte Mallbacken. De 133 matcherna i Damallsvenskan fylls på 2015.
Höjdpunkten i karriären är SM-guldet 2009. En vinter spelade hon i australiska ligan för Melbourne Victory.

- Det känns väldigt kul och inspirerande att komma till Eskilstuna United. En förening med mål, vision och en tydlig men ödmjuk strävan framåt. Detta samtidigt som man har en stad bakom sig med ett enormt intresse, jag ser verkligen fram emot säsongen 2015, säger Petra i pressmeddelandet från Eskilstuna United.

Uniteds tränare/sportchef Viktor Eriksson fyller på:
- I Petra får vi en spelare med stor rutin från Damallsvenskan som spetsar till vår konkurrens på mittfält ytterligare. Jag tror Petra kommer bli en viktig spelare för oss kommande säsong,

Avtalet sträcker sig över säsongen 2015.

LasseW 2014-11-20 19:50

Grattis Eskilstuna till en kanonvärvning.Ska bli kul att få se kultspelarnas,kultspelare
"Psycho" Larsson i allsvenskan igen.

The Observer 2014-11-20 21:15

Fin värvning för United! Petra har rutin som få och kan vara en riktig "pain in the..." för motståndarna.

Bra tillslag och fina frisparkar och hörnor är andra signum. Hon har frontat och gjort stark insats i KIK gångna säsongen.

På bilden ser vi för övrigt Petra som målvakt (!) i säsongsavslutningen 2013 där LFC slog Tyresö (eat your heart out Kristiansson TV4). Petra var inte helt nöjd med att släppa in ett mål!

Så tändning saknas sannerligen inte, samtidigt har United skaffat sig en kandidat till damallsvenskans första gula kort 2015..... ;-)

Martin 2014-11-20 22:19

Stort grattis till Eskilstuna men usch så 'konstigt' det kommer bli att se henne i som motståndare på Linköping Arena nästa säsong. I Petra Larsson får man en oerhört lojal lagspelare som alltid ger 100 % och är en väldigt jobbig spelare för motståndarna att möta på plan, bara fråga Marta om det är någon som tvekar på det påståendet ;)

Även om det är främst som 'plåster' på motståndarnas bästa spelare hon har gjort sig känd och uppskattad hos oss Linköpingssupportrar så är det också en spelare med stora offensiva kvalitéer där framförallt tillslaget är det sticker ut positivt.

Lite trist att inte LFC ville (kunde) vara framme och ta 'hem' henne till Linköping men ändå kul att en sån profil är tillbaka i högsta serien där hon hör hemma.

Professorn 2014-11-21 14:15

Nåväl, visst har Petra gjort några fina säsonger i LFC, men vem skulle hon ersätta på mitten i LFC? Gajhede, Neto, Slegers? Tror inte det. Däremot tror och hoppas jag att vi får se en annan Larsson på mitten i LFC:s A-lag nästa år; superlöftet Emilia .