Sembrant firade 50 med mål

Sverige spelade oavgjort 1-1 i returen mot Kanada på onsdagen i USA. Startelvan ändrades i sista stund när Amanda Ilestedt ersatte Emma Berglund som var magsjuk. Linda Sembrant gjorde det svenska målet i sin 50:nde landskamp.
Linda Sembrant jublar på träningen. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Efter mållös första halvlek lyckades Sverige ta ledningen i den 55:e minuten efter en hörna av Olivia Schough som Linda Sembrant förpassade i mål. Lite oklart hur då betraktaren, radiosportens Annika Greder Duncan på plats, hade svårt att se i det bländande solskenet.

Det var Linda 50 landskamp och bättre present kunde hon knappast gett sig själv eller laget.

En av Kanadas bästa spelare någonsin Christine Sinclair höll sig framme på en hörna och kvitterade till 1-1.

Många byten, Hanna Folkesson, Lina Hurtig och Magdalena Ericsson efter paus och med cirka halvtimmen kvar kom Jenny Hjolman och Fridolina Rolfö in.