Tre år till med Marta i Malmö

Malmöpubliken får njuta av Martas fotbollsartisteri även under 2015, det meddelades på en presskonferens under onsdagseftermiddagen. Marta har förlängt sitt kontrakt med FC Rosengård i ytterligare tre år.
Marta har förlängt i ytterligare tre år med FC Rosengård. Foto: Bldbyrån

– Klart man vill förlänga ett kontrakt med världens bästa spelare och att det blev tre år känns smickrande för oss. Hon får en lön som är marknadsmässig för svenska förhållanden, säger FC Rosengårds vd Klas Tjebbes till P4 Malmöhus.

För närvarande befinner sig Marta i Brasilien där hon spelar en fyrnationsturnering och har visat fin form det visade hon inte minst när hon gjorde Hat- trick i senaste landskampen mot USA och där Brasilien vände underläge med 0-2 till vinst med 3-2.

Den 12 april startar Damallsvenskan och FC Rosengård börjar borta mot KIF Örebro. Första hemmamatchen spelas mot Hammarby preliminärt 18 april, vilket dock hänger på om FCR går vidare i Champions League, först möter man Wolfsburg i kvartsfinal i mars.

I ett pressmeddelande från FC Rosengård kan man läsa följande:
– Marta är en unik spelare och en stor tillgång för oss, säger Markus Tilly, tränare för FC Rosengård. Hon har också en gedigen erfarenhet från riktigt stora matcher och en
fantastiskt förmåga att kliva fram när det verkligen gäller.

Marta har spelat på ett korttidskontrakt med FC Rosengård sedan i somras. Men nu börjar alltså ett mer långsiktigt hållbart samarbete. Det finns många anledningar till att Marta väljer FC Rosengård. Klubben är en av Europas högst rankade professionella fotbollsklubbar, med en god chans att vinna Champions League. Men klubben har också en stor ungdomsverksamhet och ett starkt samhällsengagemang med flera sociala projekt, vilket också varit viktigt för Marta.
Dessutom har klubben tagit på sig rollen att vara den som driver debatten om damfotbollens villkor även på riksplanet. Marta befinner sig just i Brasilien för en träningsturnering med landslaget. Hon ansluter till laget när försäsongsträningen börjar i januari.
– Vi hade hoppats och budgeterat för att Marta kanske skulle välja oss, trots att vi saknar de ekonomiska musklerna som andra klubbar i Europa har, förklarar Klas Tjebbes som är VD i FC Rosengård. Det nya avtalet ryms inom denna budget.

Det finns inga externa finansierar för det nya kontraktet. Däremot har Marta precis som tidigare ätt att fortsätta arbeta med sina privata sponsorer.

Thorsten Frennstedt 2014-12-17 16:49

Kan med glädje konstatera att känslan som jag förmedlade för en månad sedan (se nedan) var rätt när andra spekulationer spretade iväg åt alla håll. ("Här tar Rosengård ett steg mot avancemang i Champions League - men mot en kvartsfinal som man kan få spela utan storstjärnan Marta..." Kvällsposten 9.11) Att det dessutom blev ett tre-årskontrakt är ett erkännande så gott som något FC Rosengård kan känna stolthet för.

2014-11-14 16:37
:- FC Rosengård om Marta själv får bestämma.