USA - Norge 2-1

Det märktes att USAs lag varit längre samlat än Norges när de båda möttes i Algarve Cup. USA vann med 2-1. Två spelare tilldrog sig extra uppmärksamhet, tvåmålsskytten Carli Lloyd och målvakt Hope Solo som gjorde come-back.
Carlie Lloyd och Hope Solo, i bakgrunden lagets mångårige presschef Aaron Heifetz. FOTO: Anders Henrikson.

Ada Hegerberg gav Norge ledningen kort före halvtid efter att Kristine Mindes slagit en långpassning till fristående Hegerberg i straffområdet varifrån hon nickade just ovanför Hope Solos räckvidd.

Kvitteringen kom 10 minuter in på andra halvlek. Det norska försvaret lyckades bara till hälften rensa Christen Press djupledsboll och på returen drog Carli Lloyd till från 15 meter.
De båda amerikanskorna var inblandade även i segermålet som föregicks av hands. Carli Lloyd satte straffen säkert bakom Silje Vesterbekkmo i det norska målet.

Mark 2015-03-05 20:32

"Roligt att Solo har kommit in i matchen."