Martas Brasilien sänkte Sverige

Sveriges fina premiärinsats mot Tyskland i Algarve Cup följdes av 0-2-förlust mot Brasilien. Dessvärre väcker det svenska försvarsspelet fortfarande frågetecken och Hedvig Lindahl tvingades bryta matchen på grund av en skada.
Marta gjorde matchens första mål på en frispark. Foto: Anders Henrikson

Till dagens match mot Braslien hade fem spelare i den svenska startelvan bytts ut, bland andra tre spelare i backlinjen och Nilla Fischer fanns inte med på planen.

Hedvig Lindahl, som gjorde landslagscomeback mot Tyskland efter några månaders frånvaro startade även denna match men slutförde den inte. Drygt tio minuter efter att Brasilien genom Marta,tagit ledningen på en frispark som via stolpen och Lindahls rygg letat sig in i mål lämnade Lindahl sin post efter en ny skada. Landslagsläkaren Yelverton Tegner säger till SVT sport efter matchen att det troligen rör sig om att långfingret är ur led. När Lindahl tvingades lämna planen kom istället KIF Örebro-målvakten Carola Söberg in. Hon stod emot gamla lagkamraten Marta och hennes Brasilien halvleken ut och fick bland annat visa sitt kunnande i slutet av den andra halvleken när hon stod med en kvalificerad räddning.

Mot Tyskland lyckades Sverige med bedriften att göra tre mål i den andra halvleken.något man inte var i närheten av mot världssexan Brasilien.. Närmast var Kosovare Asllani som hade en boll i nätet men som korrekt avvinkades för offside. Det skedde dock i den första halvleken och under de avslutande 45 minuterna tog Brasilien över allt mer. Inbytta Jenny Hjohlman fick en gratischans och öppet mål efter brasilianskt slarv men sköt utanför. Spiken i Sveriges kistan kom på straff efter att Sara Thunebro gjort ned Marta som var på väg att komma fri. Andressa satte sedan straffen som Söberg var på, men inte tillräckligt för att få bort bollen.

Trots dagens förlust har Sverige chansen att nå final i årets upplaga av Algarve cup. Inför den sista gruppspelsomgången ligger man trea i sin grupp, en poäng efter ledande Brasilien, som bara fick oavgjort mot Kina i öppningsmatchen, och på samma poäng som Tyskland, som idag slog Kina med 2-0. Om Tyskland och Brasilien spelar oavgjort i sitt möte räcker svensk seger mot Kina för att vinna gruppen. Skulle Brasilien vinna kan man inte nå finalen och vinner Tyskland blir det vid svensk vinst mot Kina en målskillnadsaffär. Gruppvinst garanterar dock inte final, utan de två, av tre, bästa gruppvinnarna efter sina tre gruppspelsmatcher kommer att mötas i finalen. Den sista ettan spelar istället bronsmatch.

Mark 2015-03-06 21:02