Säker Sverige-seger mot Serbien

Sverige vann andra matchen i sin F19-Elit Round mot Serbien med 4-2 (2-1). Stina Blackstenius, Linköpings FC, blev tvåmålsskytt. På tilläggstid var det endast ena stolpen som hindrade henne från att göra ett tredje.
Stina Blackstenius, längst till höger klappas om efter ett av sina mål i F19-landslaget. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Istället blev det Serbien som lyckades putsa slutresultatet i matchens tredje tilläggsminut.

Julia Zigiotti Olme, AIK, gav Sverige ledningen efter en kvart framspelad av Anna Oskarsson, Jitex Mölndal, men Serbien kvitterade. Stina Blackstenius hann göra sina bäda mål före paus. Emma Jansson, Hammarby, gjorde 4-1, passning Ellen Löfqvist, Sundsvalls DFF, i den 83:e minuten.

Vinst på torsdag mot Italien blir helt avgörande för om Sverige ska gå vidare till slutspel. Italien har full pott (6 poäng) medan Sverige som spelade oavgjort mot Österrike i första mötet har 4 poäng.