Dyrköpt seger för Vittsjö i Piteå

Matchens enda mål avgjorde i Piteå när Vittsjös Kirsty Yallop fick bollen inom målramen i 66:e matchminuten. Vittsjöspelarna stördes klart av att Sandra Adolfsson med ett par minuters mellanrum tidigt i första halvlek blev liggande långa stunder på på plan, först efter att ha fått en boll i ansiktet, sedan efter en närkamp och det såg betydligt allvarligare ut.
Piteå IFs Paula Hammarlund i kampt med Vittsjös målvakt Cecilie Kramer. FOTO: Peter Skaugvold, Bildbyrån.

De flesta drog nog redan här slutsatsen avslitet korsband. Det blir att återkomma till.

Vad gällde spelet i första halvlek var hemmalaget giftigast med Hanna Pettersson i huvudrollen.Löpstarka Nina Jakobsson låg ofta bakom uppspelen.
Vittsjö kunde lika gärna gjort mål på någon av hälften så många avslut. Michelle Pao, ett av årets amerikanska nyförvärv, passade från kortlinjen till Antonia Göransson som var en hårsmån från att få bollen innanför målramen. Michelle Pao tvingade Piteås June Pedersen till att agera mera defensivt än vanligt.
Två spelare som påminde mycket om varandra var PIFs Faith Ikidi och Vittsjös Ifeoma Dieke, båda lika säkra i respektive backlinjer.

Först sju minuter in på andra halvlek fick de 1051 på LF Arena se matchens första hörna. June Pedersen lade den. Bollen studsade mellan spelarna framför Vittsjö-målvakten Cecilie Kramer som i sista momangen fick hjälp av Therese Björkc att rensa bollen till en ny hörna.
Det såg ut att bli inledningen på en stark Piteå-period.
Vittjös första hörna var nära resultera i ett eget baklängesmål när PIFs Josefin Johansson skickade en väl avvägd djupledsboll till Paula Hammarlund som kom fri men sköt utanför. Paula hade ytterligare ett par bra chansen att kvittera inom de sista fem minuterna.

Vittsjö tog ledningen när Jane Ross från vänster i höjd med straffområdesgränsen passade till Kirsty Yallop som med ett skott tätt under ribban överlistade Hilda Carlén.
Jane och Kirsty som inte varit så framträdande tidigare kom att visa vägen när Vittsjö efter målet drog ner på tempot och lyckades hålla bollen inom laget, vilket inte varit fallet tidigare i matchen.

- Det var första gången vi ens har gjort mål här uppe, konstaterade Vittsjös tränare Thomas Mårtensson efteråt-
Kollegan Denise Reddy: - Vi visste att här skulle bli svårt och det gällde att vara vakna på Piteås kontringar och inte släppa till fasta situationer för där är Piteå duktiga. Det visade sig också ett par gånger när vi var illa ute.

Piteå IFs tränare Stellan Carlsson var självkritisk:
- Ett gigantiskt misslyckande och det får vi ledare ta på oss. Så här har vårt spel inte sett ut tidigare. Det var alldeles för hög anspänningsnivå och vi spelar på bara ett tillslag istället för att vårda bollen. Vi kan bättre, har kunnandet men spelet måste bli litet bättre i alla delar vad gäller utförandet.