AIK utspelat av Vittsjö

4-0 till Vittsjö på AIKs hemmaplan Skytteholm cementerade intrycket att det inte är någon tillfällighet att AIK ligger sist i tabellen. Bara statistiken 15-2 i avslut på mål för gästerna säger det mesta.
Emma Lundh utmanar Kirsty Yallop .. FOTO: Anders Henrikson

AIK hade behövt litet flyt i början och att målvakt Justine Bernier inte tappat bollen efter Kirsty Yallops frispark från halva plan till Michelle Pao som enkelt kunde förpassa den i mål efter 17 minuter.
I 26:e minuten spelade Sandra Adolfsson fram Jane Ross i en bred lucka mellan AIK-backarna och då blev det 2-0.
3-0 i 38:e hade också en frispark av Kirsty Yallop som upphov. Michelle hittade luckan Justine Bernier lämnade vid närmsta stolpe.

AIKs Emma Lundh sköt bra inlägg från sin kant men alla missade medspelare framför mål vilket knappast var hennes skuld.
AIK bytte in Julia Zigiotti i andra halvlek och till en början vitaliserade det laget framåt.
Matchens vackraste mål var Jane Ross 4-0 i bortre krysset tio minuter före slut.
Vittsjös Sandra Adolfsson skadade sig en kvart före slut i kollision med Maija Saari och blev utburen på bår. Hon är en viktig spelare för Vittsjö. Allra viktigast är kanske Kirsty Yallop.
Antonia Göransson var på bettet framåt med ett par frilägen som hon dock missade.