Kvarnsvedens IK fortsätter att övertyga

Frågan är vilka skall stoppa Kvarnsvedens segertåg? Lidköpings FK lyckades inte idag även om man fick en smakstart då man tog ledningen redan i den andra match minuten, men serieledarna kom igen och vann med tennissifforna 6-1.
Kvarnsvedens Tabitha Chawinga i rött gjorde tre mål mot Lidköping. Amanda Reinhardt försvarar. Foto: Peter Robertsson

På hörna kunde Lidköpings Heather Williams nicka in 1-0. En smakstart för hemmalaget som började matchen respektlöst och man kunde mycket väl fått matchen dit man ville. Men när Lidköpings-målvakten Matilda Haglund fick syna det röda kortet redan i den 11:e match minuten, efter att hon fällt Tabitha Chawinga utanför straffområdet sprack nog LFK Dams matchplan rejält.

Med tio man på banan mot ett spelskickligt och löpstarkt Kvarnsveden blev det en rätt så ensidig historia även om LFK-tjejerna stretade emot bra.
Kvittering dröjde ända till minut 40 då Elin Danielsson kunde nicka in 1-1 på ett inlägg från vänsterkanten. Tre minuter senare, i den 43 minuten kom också ganska logiskt Kvarnsvedens ledningsmål då plans bästa spelare Tabihta Chawinga presenterade sig på allvar för Lidköpings-publiken. En härlig soloräd in mellan Lidköpings mittbackar och en kylig avslutning bakom en chanslös Linnea Persson som fått ersätta utvisade Matilda Haglund i LFK målet. När sedan även 1-3 kom för Kvarnsveden precis före halvtidsvilan genom Agnes Dahlström, ja då var matchen givetvis avgjord.

Andra halvlek blev en ganska avslagen historia. Lidköpings-tjejerna fick jaga boll och Kvarnsveden kunde på ett säker sätt kontrollera matchen. Tabitha Chawinga skulle hinna med att göra två mål till innan matchen var slut. I den 54 matchminuten gjorde hon 1-4 och på stopptid 1-6. 1-5 hann Lovisa Lennartsson sticka emellan med i den 89 minuten.

Text: Peter Robertsson

Coach 2015-08-10 19:43

Hallå Sverige, gör Tabitha till Svensk medborgare! Helt outstanding.