Oavgjort i Stockholmsderbyt

Derbyt på Zinkensdamms IP slutade 1-1 precis som det förra derbyt mellan lagen. Sett till spelet och chanserna främst i första halvlek var det Hammarby som förtjänade tre poäng, men derby är derby.
ulia Zigiotti Olme kramas om efter att ha räddat oavgjort för AIK. Foto: BIldbyrån

Det väldigt unga AIK-laget kämpade hela matchen och hade i andra halvlek ett par chanser att avgöra. Matchens lirare i AIK var Britta Elsert Gynning som gjorde flera riktigt bra räddningar.
I Hammarby var Katrin Schmidt och Emma Jansson riktigt bra. Matchens mål var riktigt snygga och gjordes av Katrin Schmidt för Hammarby och Julia Zigiotti Olme för AIK.

Första halvlek dominerades nästan helt av Hammarby. Emma Jansson hade den första chansen ett skott som AIK.s målvakt Britta Elsert Gynning gjorde en fin enhandsräddning på. Returen kunde AIK-försvaret rensa bort. Efter en kvart kom första målet och det var hemmalagets Katrin Schmidt som stod för det. Hon fick bollen efter ett inkast nere vid vänster hörnflagga och fintade bort AIK-försvaret, klev in i straffområdet och satte bollen i bortre krysset. Det var ett riktigt fint mål. Hammarby fortsatte att dominera efter målet och hade målchanser genom Emma Jansson och Julia Karlenäs, men fler mål för Hammarby blev det inte.

Några minuter innan paus fick AIK en högerhörna. Elin Bragnum slog hörnan som hammarbyförsvaret inte fick bort. Julia Zigiotti fick mycket tid på sig och kunde lugnt ta ner bollen på bröstet och skjuta en hård volley förbi en chanslös Sofia Lundgren i hemmamålet.

I andra halvlek var det mer kamp än skönspel och många chanser. I sista minuten hade Hammarby en hörna som ledde till kalabalik i straffområdet men AIK klarade ut det också och fick äntligen med sig en poäng.

Hammarby visade fint spel, främst i den första halvleken. AIK kämpade hela matchen och var till slut värda sin poäng.