Piteå grejade oavgjort mot mästarna

Både Piteå och Rosengård finns med i den intensiva och jämna toppstriden i årets damallsvenska. Idag möttes lagen i Piteå och 3331 åskådare fick se en händelserik tillställning som slutade 2-2.
Pauline Hammarlund toppar Damallsvenskans skytteliga. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Första halvleken mellan hemmalaget Piteå och gästande Rosengård blev spännande och målrik. Natasa Andonova var nära att ge gästerna ledningen redan i den tredje matchminuten, men Hilda Carlen i Piteåmålet stod för en reflexräddning. Istället var det Piteå, och Pauline Hammarlund som spräckte matchens målnolla i den 12:e minuten.
Rosengårds kvittering kom omgående, genom just Andonova och strax efter det gjorde gästerna 1-2 på straff. Marta, i nytt tröjnummer, satte behärskat bollen från straffpunkten.

Men matchen skulle komma att svänga igen innan halvtimmen var färdigspelad. En inåtskruvad frispark från June Pedersen mötte ett rörigt Rosengård-försvar och en missbedömmande Zecira Musovic. Då kunde VM-spelaren Emilia Appelqvist stöta in 2-2 i den 27:e matchminuten.

Båda lagen, publiken på plats i Piteå och tv-tittarna tog halvtidsvila med andan i halsen. Fyra mål och en straff i första, hur skulle den andra halvleken sluta?
Svaret? Med ett rött kort och noll. Båda lagen skapade chanser, även om Rosengård skapade betydligt mer än hemmalaget, men några fler mål blev det inte denna gång.
Toppmötet i Piteå slutade med delad poäng, vilket innebär att Piteå riskerar att tappa mark i jakten på klubbens första Champions League-plats någonsin och Rosengård riskerar att tappa serieledningen, beroende på hur det går för Eskilstuna i matchen mot AIK.
Helt klart är att den mest intensiva slutstriden vi sett på flera år står för dörren.

The Observer 2015-08-30 19:04

Alicia does it again......

The Observer 2015-08-30 19:09

En notering: Nu när det susas mycket om Blackstenius U19-guld och målrekord kan det vara värt att påminna sig att 2012 tog Hammarlund motsvarande guld: tre år senare är hon skytteligaledare och har blommat ut i DA (efter bl a en svajig säsong i LFC för övrigt).

Framgångar kommer inte alltid slag i slag.....

Martin 2015-08-30 19:33

Noterade precis som The Observer att det var Alicia Westman som dömde och precis som i mötet Örebro-LFC drabbades bortalaget, i det här fallet Rosengård, av en orkan gula kort i andra halvlek.

Jag såg inte matchen men det är ingen vågad gissning att den såg ut precis som Örebro-LFC med ett hemmalag som tilläts spela 'fult och ofta över gränsen' och ett bortalag som bet ihop i första halvlek men sen tröttnade i 2:a halvlek och då drog på sig varningar i ren frustration.

Hoppas verkligen SvFF, eller vilka som nu tillsätter domare i matcherna, ser till att Westman hålls borta från nyckelmatcherna på slutet för hon håller ju helt enkelt inte måttet vilket borde vara uppenbart för alla.

The Observer 2015-08-31 09:27

För den som angående domare vill ha lite fakta i målet finns intressant info på SvFF (DA statistik domare). Westman är en av de flitigast anlitade och också flitig med kort. Det är hon i och för sig inte ensam om....

Pernilla Larsson låg i "spåret" efter Jenny Palmqvist och kanske ligger Alicia Westman i "spåret" efter Larsson?

Så det kan du nog inte hoppas på Martin.