Mimmis mål mot Kristianstad ger Mallbacken nytt hopp

Ödesmatcher står på rad för Mallbacken, Kristianstads DFF hemma på Strandvallen var en sådan. De närmare 884 som kom dit fick se vad de ville, en glänsande Mimmi Larsson som gick utanpå alla motståndare. 1-0-målet som blev matchens enda gjorde hon efter bara 5 minuter.
Mimmi Larsson målskytt mot Kristianstads DFF. Foto: Bildbyrån

En annan lagkamrat som än så länge inte uppmärksammats så mycket som målfarliga Mimmi är mittfältaren Sofie Ahlberg, även hon långt bättre än någon Kristianstad-spelare i dagens match.
Skåne-laget såg slitet ut, möjligen för att 0-0-matchen med samma uppställning som mot FC Rosengård kostade för mycket. Utifrån matchbilden framstod Mallbacken och Kristianstads DFF ha varandras positioner i tabellen.
KDFFs anfall baserades på ensamt jagande Susanne Moberg som misslyckades med det mesta, givetvis även på grund av det väl samlade hemmaförsvaret med Frida Broström i spetsen.
En gång i första halvlek lyckades Mia Carlsson nå Susanne med en djupledsboll som gav näst intill friläge men avslutet var illa riktat - i motsats till när Sofie Ahlbergs väl avvägda djupledsboll skar genom gästernas backlinje och öppnade vägen för Mimmis 1-0.
Halvvägs in i första halvlek prickade Mimmi stolpen i KDFF-målet och just före paussignalen frestade hon Brett Maron med ett skott hon räddade på väg mot krysset.

Madelen Janogy tog över i andra halvlek. KDFF bytte in Ida Guehai och fick därmed fast bollen längre stunder på motståndarnas planhalva. De sista minuterna kämpade KDFF sig till ett antal hörnor som gav viss dramatik, men Jennifer Falk agerade hela tiden säkert i Mallbackens mål.

The Observer 2015-08-30 18:58

Japp, typisk Mallbackenmatch: uddamålsresultat och j-ligt mycket kamp!

Falk - Broström - Bergman - Ahlberg - Larsson var receptet för dagen. Falk är dessutom kanske DA:s bästa målvakt. Mycket att göra tidigare i Jitex och mycket i MIF Sunne.

Visst var MIF det bättre laget idag. Med Mallbackenmått mätt lite låg publiksiffra....884 (haha)

PS: Bildtexten - Mimmi Larsson är inte på bilden. Hon har nr 7 sedan sex miljoner år.....;-) Däremot Frida Broström nr 19 och (tror jag) Sara Bergman med öppna armar....

fingalols 2015-08-30 23:02