Jitex-poäng igen mot Kalmar

Om inte skilda världar så i vart fall på skilda halvor i Elitettan befinner sig Jitex och IFK Kalmar. Det skulle "normalt" bli bortaseger på Åbyvallen i Mölndal men liksom i våras behöll Jitex som då var än mer nedflyttningshotat en poäng. Det slutade åter 1-1.
måljubel efter Jitex Mölndal BK´s sena kvittering mot IFK Kalmar i Elitettan.Målskytt Sofie Erlandsson.FOTO: Mats Andreasson.

Alla lagen som jagar andraplatsen i serien tappade poäng så än lever hoppet för IFK Kalmar att man ska fånga in Djurgården som har den andra uppflyttningsplatsen i Damallsvenskan. Kvarnsveden säkrade sin på lördagen.
IFK Kalmar såg ut att krympa avståndet när Amanda Fredriksson gjorde 1-0 i mitten av andra halvlek. Den ledningen stod sig till den 87:e minuten när Sofie Erlandsson efter en hörna kvitterade för Jitex. En viktig poäng för Jitex som långt ifrån kan blåsa faran över.