Tove utropstecken i EM-kvalet mot Slovakien

OS-kvalet avlöses av EM-kval för Sveriges damlandslag som den 8 april möter Slovakien på bortaplan. Förbundskapten Pia Sundhage presenterade på tisdagen ett helt nytt och för de flesta otippat namn i truppen. Linköpings FCs mittfältareTove Almqvist, 20 år, är det stora utropstecknet i det landslag som förbundskapten Pia Sundhage tagit ut..
Tove Almqvist. Foto: Bildbyrån (arkiv)

- Jag har sett henne flera gånger i år, avslöjade Pia Sundhage.
Hon beskriver Tove som en kvick och teknisk spelare som håller på att blomma ut.

Om motståndarlaget:
- Slovakien är inte att underskatta av den enkla anledningen att man gjort bra resultat mot Danmark och förlorade med bara 1-0. Vårt mål är att fortsätta det jobb vi är inne på, att spela ett bra försvarsspel och hitta ännu bättre lösningar offensivt.

Sveriges trupp:
Målvakter
Hedvig Lindahl Chelsea FC
Hilda Carlén Piteå IF
Emelie Lundberg Eskilstuna United

Utespelare:
Nilla Fischer VfL Wolfsborg
Emma Berglund FC Rosengård
Linda Sembrant Montpellier
Lina Nilsson FC Rosengård
Jessica Samuelsson Linköpings FC
Magdalena Ericsson Linköpings FC
Jonna Andersson Linköpings FC
Freja Hellenberg Kopparbergs/Göteborgs FC

Elin Rubensson Kopparbergs/Göteborg FC
Tove Almqvist Linköpings FC
Emilia Appelqvist Djurgården
Josefin Johansson Piteå IF
Caroline Seger Paris Saint-Germain
Lisa Dahlkvist Paris Saint-Germain
Sofia Jacobsson Montpellier
Fridolina Rolfö Linköpings FC
Stina Blackstenius Linköpings FC
Olivia Schough Eskilstuna United
Pauline Hammarlund Kopparbergs/Göteborg FC
Lotta Schelin Olympique Lyonnais

Rufus 2016-03-22 16:08

Grattis alla uttagna spelare - och lycka till, A-landslaget, i mötet med Slovakien!

Jättekul för Tove Almqvist och på tal om henne undrar jag liote över porträttet här ovan. Detta "fighting face" liknar ganska mycket en lagkamrat till Tove i Linköpings FC, nämligen Emilia Larsson. Fast det kan vara mina ögon och mitt omdöme som spelar mig ett spratt... ;)

Anette Börjesson 2016-03-22 17:30

Enligt Bildbyrån är det Tove, men för säkerhets skull har vi bytt ut bilden.

mia.e. 2016-03-22 17:45

Stort tack till SVT sporten för sändning och möjlighet att se hela presskonferensen (runt 30 min) i efterhand på webbsidan! Bra, hög kvalitét i bild/sändning! Finns nog ännu kvar där en stund för dem som vill se presentationen av truppen som den var.

Det är nog ett bra tillfälle för Tove Almqvist att få pröva att vara med "de stora tjejerna" :) när hon har klubbkompisar från Linköping FC med i truppen. Intressant att Elin Rubensson, Göterborg FC, presenteras tillsammans med mittfältarna denna gången, att hon har de två platserna att växla mellan, back där hon spelat i landslaget och nu även ev mittfält i landslaget, där hon även spelar bra. Sundhage talade något om mittfältet där under presskonferensen.

Expressen visste att berätta att landslaget närmast samlas i Malmö den 4 april för någon dag där innan de reser ned till Slovakien sedan till matchen där den 8 april. Förbundskaptenen tror jag jag hörde på presskonferensen ovan, om jag förstod det rätt, kommer att gå och se stormötet i CL på Malmö IP i morgon mellan Rosengård och Frankfurt, där vi också har några landslagsspelare.

(Och vad många stjärnspelare det kommer att vara på Malmö IP i morgon på en och samma gång! Själv skulle jag om jag varit Malmöbo, eller bott någonstans i närheten, absolut försökt gått på den matchen för att få se så många kända på planen på en gång, men alldeles särskilt att få se Japans Yuki Ogimi spela på plats, visst spelar hon i Frankfurt nu (??), eller spelar hon i någon annan klubb (?) - och om hon då är med i Malmö (?), det är inte varje dag någon av Japans fantastiskt skickliga, tekniska spelare syns i Sverige och Ogimi är en av de absolut bästa! Om hon nu är i Frankfurt nu, svårt att hänga med i alla klubbyten ibland. Är hon med så ska man absolut passa på att se också henne spela om biljetter finns kvar! Annars hoppas man i matchen absolut på Rosengård, men ännu en av de där matcherna man inte har någon aning om... Det känns som det kan bli tufft för Rosengård, när de nu haft besvär med skador som man hört om.. På Frankfurts hemsida presenterades matchen som ett möte "beim Marta-Klub FC Rosengård", med/hos Marta-klubben FC Rosengård... :) )