Trots skador klar seger för Rosengård till slut

Skadebekymren till trots vann mästarna FC Rosengård borta mot nykomlingen Djurgården inför 821 personer med 3-0 på Stockholms stadion. Målen gjordes av Ella Masar Mc Leod, Ebba Wieder och Marta.
FC Rosengårds Lieke Martens och Djurgårdens Lisa Moazzeni vänder den gröna sidan av Stockholms stadions gräs neråt. FOTO: Kenta Jönsson, Bildbyrån.

Det var åter igen en bra början för Djurgårdens damlag, precis som senast i Eskilstuna började man att inte bara försvara sig utan söka sig framåt också för att utmana motståndaren. Men åter igen blev det inget mål. Alexandra Höglunds skott efter 12 minuter betydde ingen fara för Sofia Lundgren.

I den 18:e matchminuten blev det dags för första bytet. Lagkaptenen Emma Berglund signalerade att hon inte var kapabel att fortsätta – säkerligen en skräcksekund för hårt beprövade lagledningen i Rosengård som hade tappat Gaelle Engamanouit och Natasa Andonova i lördags mot Kristianstad. Andonova var dock redan i dag klar för spel och kom in i den andra halvleken. Men Berglund kunde inte fortsätta och ersattes av blott 18-åriga Emma Pennsäter.

Det var Ella Masar som efter en halv timme petade in bollen bakom Gudbjörg Gunnarsdottir och efter det enkla ledningsmålet tog Rosengård så småningom över matchen utan att spela mästerligt – precis som mot Kristianstad nyligen. Efter ett skott på mål kunde Gunnarsdottir bara boxa bollen mitt i banan där 17-åriga Ebba Wieder stod och enkelt kunde trycka in den till 2:0. Hennes första damallsvenska mål precis som för 30-åriga Ella Masar Mc Leod något tidigare.

I den andra halvleken kontrollerade Rosengård spelet utan att skapa alltför många målchanser. Djurgården kunde till och med etablera ett tryck mot Malmölagets mål, även det dock utan heta chanser. Vid en kontring slog Lieke Martens ett inlägg där det blev en total felbedömning mellan Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir och mittbacken Sheila van den Bulk. Bollen blev fri och hamnade framför fötterna på Marta som rullade in 3:0 fyra minuter före slutet.

Ett plus på Djurgårdens Johanna Rytting Kaneryd samt på Rosengårds unga Ebba Wieder och Emma Pennsäter som alla gjorde sitt jobb väldigt bra.