Sirius-lycka på hemmaplan

Även hemmapremiären slutade med seger för Sirius damer. Gästande Älta IF slogs tillbaka med hela 3 – 0 på Lötens IP.

Efter en något trevande inledning där båda lagen kamratligt lånade ut bollen till varandra tog Sirius snart kommandot i matchen. Under de första 20 minuterna tog sig Älta knappt över mittlinjen och Sirius åt sig närmare och närmare ett ledningsmål. En kvart in i matchen var det också riktigt nära när Moa Mattsson avlossade en av sina fruktade projektiler som Petra Kümin i Ältas mål nätt och jämnt lyckades tippa till hörna. Fem minuter senare slog hon till igen och sköt sånär vantarna av Kümin som återigen tvingades tippa bollen till hörna.

Trots övertaget var det fortfarande mållöst när lagen gick till halvtidsvila. Sirius fortsatte mala på även i den andra halvleken och även om Älta tilläts komma upp lite högre i banan så var det ingen tvekan om vilka som rattade dagens tillställning.

Tålamod ger utdelning och så blev det även den här gången när Elin Åkerman i den 67:e minuten såg till att ta hem priset som premiärskytt även på hemmaplan. I tät följd kom sedan både 2 – 0 och 3 – 0 i tilltrasslade situationer framför Ältas mål. Målskyttar var Sara Back och Fanny Lång, som därmed gjorde sitt första mål i den blåsvarta dräkten.

Precis som i matchen mot Sunnanå höll Emma Holmberg nollan och Sirius har därmed ännu inte släppt in något mål i årets Elitettan.

Text: Mats Karlström