Mera mål av Mimmi i nya miljön

Mimmi Larsson visar verkligen vilken målskytt hon är i år. Fem mål i ett bottenlag som Mallbacken förra året. Idag gjorde hon sitt fjärde den här säsongen i topplaget Eskilstuna United, det som inledde när bortalaget besegrade Umeå IK med 3-1.
Mimmi Larsson gjorde sitt femte mål för Eskilstuna United när de besegrade Umeå IK. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Det blev en ganska säker seger för topptippade Eskilstuna United borta mot Umeå IK. Det blev till slut 3-1 efter mål av Mimmi Larsson, Louise Quinn och Frida Svensson för Eskilstuna, medan Hanna Sandström gjorde tröstmålet för Umeå. Det hjälpte inte att Lina Hurtig gjorde come back från start efter sin stressfraktur och Jenny Hjohlman som också startade efter att varit skadad i förra matchen. Matchen spelades inför 502 åskådare. Redan i nionde minuten hade Larsson ett volleyskott på mål efter Annica Svenssons högerinlägg, men då räddade målvakten Tove Enblom. Strax efter hade Olivia Schoughs en chans efter en fin djupledspassning av Malin Diaz Pettersson, men bollen gick precis utanför bortre stolpen.
I 11:e minuten kom Umeås första chans. Lagets bästa spelare idag, Rita Chikwelus, skott såg ut att gå in i bortre krysset, men var något för högt och träffade ribban. Efter en knapp halvtimme, i den 29:e kom ledningsmålet för United genom just Mimmi Larsson som fick stå helt ensam några meter från mål. Han placerade lugnt in bollen förbi Tove Enblom i måley. Ledningen stod sig till paus.

I halvtid gjorde UIK ett byte då Lina Hurtig gick ut och Amanda Berglund kom in. Halvleken inleddes med att Petra Andersson i United sköt i stolpen. I den 54:e minuten nickade Louise Quinn in en hörna slagen av Olivia Schough.
I den 57:e minuten bytte United in Frida Svensson. Fem minuter senare fick hon på ett riktigt bra skott efter att ha tagit emot Malin Diaz Petterssons passning. Skottet betydde 2-0 till bortalaget och var Frida Svenssons första mål i Damallsvenskan den här säsongen.
I den 73:e minuten reducerade hemmalaget genom Hanna Sandström. Målet kom efter en högerhörna. Lisa Lantz nickade hörnan mot mål men räddades av Emelie Lundberg. Returen gick till en Umeå-spelare, men det skottet räddades av Mimmi Larsson på mållinjen. Tyvärr rensade Larsson rakt på Sandström och bollen går in i mål.

Eskilstuna United vann välförtjänt och tar sig upp på tredjeplatsen i tabellen, medan Umeå IK nu ligger näs tsist efter att Mallbacken slagit Piteå på hemmaplan.

Matchfakta: 0-1 Mimmi Larsson (29), 0-2 Louise Quinn (54), 0-3 Frida Svensson (62), 3-1 Hanna Sandström. Publik: 502

The Observer 2016-05-15 19:49

Mimmi är lurig med låg tyngdpunkt, snurrfinter och förmågan att få med sig bollen ur de mest tilltrasslade situationerna. Hon jobbar på även om hon inte behöver gräva fram lika många bollar i eget försvarsområden som i Mallbacken. Det är kanske nu tufft slit i Mallbacken betalar sig?

Rufus 2016-05-16 02:15

Med lämpling omplantering kan en redan fin blomma växa upp till ett riktigt praktexemplar! Fast... det känns fel att kalla Mimmi Larsson för en skör liten planta efter alla tuffa säsonger i MIF. @The Observers förmodan här ovan är nog på pricken.