FC Rosengård starkast i storstadsmatchen

Seriefinalen i omgång sju spelas mellan två lag med full poäng. FC Rosengård följde i Linköpings FC:s fotspår med sjätte raka segern, 2-1 borta mot Kopparbergs/Göteborg FC räckte dessutom för att gå om i den täta toppstriden.
FC Rosengårds Emma Berglund når högst på en hörna. KGFC-spelarna fr v Beata Kollmats, Loes Guerts, Filippa Curmark och Pauline Hammarlund. FOTO: Nicklas Elmins, Bildbyrån

Ledarduon gör upp sinsemellan på söndag i nästa vecka, någon annan utmanare är att svår att se trots att serien fortfarande är inne på första tredjedelen.

Av Rosengårds nio speltimmar hittills har drygt tillbringats i ledning, någon större kamp för att försvara ledningen har inte synts till på slutet.

Det började också bra på Valhalla IP, mästarlaget fick mer motstånd mot slutsignalen.

Förutom hög arbetsmoral och duellstyrka bidrar Ella Masar också med mål i den blixtrande offensiven. Framspelad genom en lyftning från Natasa Andonova skickade Masar också bollen i luften till 1-0 och förväntat övertag för bortalaget - efter tre minuter.

De kommande minuterna underströk fartskillnaden, tempot som de båda lagen behärskade i sin speluppbyggnad.

Det tog sin tid när hemmalaget tråcklade sig fram på Anna Ahlstrands högerkant. KGFC:s kulturbärare avlossade halvlekens enda arbetsuppgift för Sofia Lundgren, medan Rosengård kombinerade snabbare och bättre.

Marta kapade ryggmärgssäkert sekunder i passningsvalen, Lina Nilssons inlägg och instick blev allt vassare.

När Andonova litade på vänsterfoten var Loes Geurts chanslös att freda målet för andra gången.

Underläge 0-2, med KGFC-ögon lika med inget-att-förlora-läge i andra halvlek. Hemmaspelet blev mer modigt, de svartklädda tog för sig mer.

Gästerna hade alltjämt bättre driv och kontroll, men målchanserna var mer sällsynta med distinkta avslutaren Andonova utbytt i paus.

Nathalie Perssons inhopp gav samtidigt positiv energi till Göteborgslägret. En fin passning till Pauline Hammarlund låg bakom 1-2, måltjuven bommade varken sin bästa löpmöjlighet eller skottet i matchminut 72.

Kontringsglöden tändes med KGFC på kvitteringsjakt, Hammarlund var beredd i djupled och hela anfallsspelet flöt bättre.

Det dög till en spännande avslutning, utan poängbelöning. Rosengård behöll lugnet och håller segerraden till seriefinalen.

mia.e. 2016-05-21 20:18

Riktigt snyggt mål av Hammarlund! Och kul att höra att KGFC kom tillbaka i andra och utmanade! Bra efter match kommentar där av Rehn på någon sajt om att de talat en del om att inte ha alltför stor respekt för FCR, utan tro på att det egna laget; räcker med ett mål i nätmaskorna för att "de unga" ska få vind i seglen och gå på kvitteringsjakt. :)

Sedan man började höra om nyrekrytering inför den här säsongen och såg och tänkte att de i KGFC faktiskt ser ut att satsa på att värva duktiga unga spelare som liksom är "på gång" i Sverige, namn man sett i matchrapporteringar och liknande som duktiga och lovande, har man känt rätt stor sympati för Göteborg. Hoppas att laget spelar ihop sig bra med tiden och kanske kan hålla ihop över en tid, det skulle vara riktigt kul med också ett starkt lag på västkusten av Sveriges bästa! I Göteborg finns det ju också en stark fotbollstradition, så det skulle kännas helt rätt.

The Observer 2016-05-21 21:24

Någon som kommer ihåg att KGFC sagt att de skulle bli Nordens bästa damfotbollsklubb? Långt dit.....

Stabilitet över tid är en av KGFC:s främsta bristvaror. Det verkar som att man både gasar och bromsar samtidigt och inte riktigt valt strategi när det gäller lagbygget. Då står man och slirar mest på ungefär samma ställe.

Mer eller mindre en dag på jobbet för FCR. Det enda som hände i den inbördes relationen mellan dem och Linköping var att LFC plockade in två mål, annars tuffar det på...

Nu verkar det mest vara upp till Eskilstuna att hota två i topp, men då krävs det ett gäng fullpoängare.

mia.e. 2016-05-22 10:37

Men Hammarlunds mål nu rah' -- visst var det snyggt...?!
Kom igen... Säg det ...säg det ...säg det!
The Observers hela trovärdighet hänger på svaret.

(Ska vi tro att The Observer är en FCR supporter - eller medarbetare?)

The Observer 2016-05-22 15:24

Visst var Pallos mål snyggt! Hade det kommit i sjunde minuten kunde det kanske blivit en annan match. Nu kom det i 72:a och med FCR som kontrollerade matchen.