Rosengård behåller hoppet efter sen kvittering

Linköping stod länge för effektiviteten och variationen i det allsvenska toppmötet. Mot slutet uppenbarade sig dock en öppning och serietvåan Rosengård kom ikapp till 2-2.
Marija Banusics mål gav Linköping en poäng i tätstriden. FOTO: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

– I slutändan ett ganska rättvist resultat om man ser till matchbilden, sade Kosovare Asllani till SVT.

Två minuter från slutet nickade Glodis Perla Viggosdottir in kvitteringsmålet. Linköping hade tappat markering i situationen, försvarspositionerna en stund tidigare och drivet i matchen i god tid för hemmalagets slutforcering.

Ella Masar McLeod pushade tydligt Rosengård mot en comeback i en match som Linköping såg ut att ha punkterat strax efter paus.

Matchen var bara få minuter gammal när Linköpings nyförvärv Nicoline Sörensen, för några år sedan lovande komplementspelare i Rosengård prickade stolpen.

Hemmalaget hade fler sammanhängande, snabba anfall och ett mål hängde i luften. Det kom för Linköping efter 26 minuter.

Marija Banusic frispark nådde Kristine Minde som både fick foten på bollen och chansen på en retur som hon säkert placerade in bakom Erin McLeod.

Ett viktigt trendbrott, LFC hade inte bara gått segerlösa från två tidigare dueller i år utan dessutom nollats fram till Mindes fullträff.

Långt ifrån sista ordet på Malmö IP, strax därefter kom Jonna Andersson upp i ryggen och fick Anja Mittag på fall.

Linköping fortsatte dock i medgång sedan Caroline Seger missat hela målet med straffen.
– En straff som jag ska sätta dit. Det är bara att glömma och gå vidare, fortsätta spela fotboll och skapa chanser och hoppas att vi kan sätta dit två, sade hon i SVT:s pausintervju.

Givetvis var landslagsikonen i ny omgivning väl medveten om att uppgiften blev ännu svårare när hon brände tillfället ensam med målvakten.

För att inte tala om uppförsbacken sedan Marija Banusic sprang sig fri och kyligt utökade bortaledningen till 2-0 bara 20 sekunder in i andra halvlek.

Skytteligatrean Banusic tar med sig sitt elfte seriemål för säsongen till den stundande landslagssamlingen, matchen var inte klar när hon klev av för byte eftersom Rosengård reducerade genom Ella Masar med stor yta vid bortre stolpen på en frispark.
– Starkt att vi kunde hålla i matchen, lite tråkigt att vi släppte till. Vi blir lite passiva i försvarsspelet och det straffade sig, sade Kosovare Asllani efteråt.

Osäkerheten smög sig in på allvar och serieledaren fick allt svårare att freda sig. Att tabellavståndet förblir intakt med fyra poäng ger dock tröst på hemresan för LFC.
– När vi gick in i matchen var det fördel oss med ett kryss, fortsatte Asllani till SVT.