AIK

Uppsalas Elin Åkerman gjorde både matchens första mål efter fyra minuter och det sista och avgörande fem minuter från slutet. Däremellan hade AIK 2-1 men lyckades inte ta vara på sin halvtidsledning med fullträffar av Amanda Nildén och Madeleine Rohr, båda målen kom för övrigt till efter hörna.

Artikel 2017-08-09 08:15

– Väldigt inspirerande, de har inte förlorat än och det är klart att vi gärna förstör för dem, säger hon.

Växjö toppar tabellen och har klarat hinder som ex-allsvenska Mallbacken och Umeå. AIK snittar två poäng per match med potential att blanda sig i toppstriden.

Artikel 2017-05-19 17:00

Hon var matchens lirare. Loreta inledde med en tursam nick som gick över Johanna Jostedal i bortamålet.
2-0 kom på ett riktigt fint distansskott från Eldina Ahmic.

För 3-0 var återigen Loreta Kullashi som osjälviskt spelades fram av Nicole Modin.

Artikel 2016-06-18 18:38

Underhållningen och vädret fanns det dock ingen anledning att klaga på för de 535 åskådarna. Det blev en match med kämpatakter från båda lagen, kryddad med några fina individuella prestationer.

Artikel 2016-06-11 20:56

Båda lagen kom från förlust i förra omgången.
Redan i sjunde minuten tog AIK ledningen genom Nicole Modin. Det var efter slarv på Ältas planhalva som AIK-spelaren till slut fick bollen och drog på ett kanonskott som gick i ribban via Älta-målvakten Petra Kümins rygg och in i mål.
Förutom målet var det ganska chansfattigt i första halvlek.

Artikel 2016-06-03 23:04

Knappt 200 på läktaren på Electrolux Home Arena i Skellefteå hade nog inte så stora förhoppningar om att Sunnanå skulle kunna bärga sin första seger. Visserligen blev det en poäng förra söndagen, men spelet hittills under säsongen har lämnat en del övrigt att önska.

Artikel 2016-05-29 19:19

Växjö DFF har å andra sidan hittills inte vunnit på bortapan.
Matchen fick två tremålsskyttar, AIKs Nicole Modin och Växjö DFFs Anna Anvegård. De gjorde sina lags båda första mål.

Artikel 2016-05-21 17:36

Det dröjde till den 70:e minuten när hon blev framspelad av Sofia Andersson.
Båda lagens målchanser var så få som resultatet antyder. Men hemmalaget tillskansade sig flest antal hörnor.
AIKs anfall var mest upplagt på långbollar och de kontrollerades väl av hemmalagets mittbackar Anna Fuhrberg och Ronia Gustafsson.

Artikel 2016-05-14 18:56

Nya anfallaren Portia Boakye från Ghana sopade in returen på Emma Danielssons skott i början av andra halvlek.
ÖDFFs tredje inbytta Melinda Ingalls bidrog också effektivt med sin tillfälliga comeback.

AIK låg avgjort närmare ett ledningsmål i första halvlek med ett par bra avslut av Daniella Novakovic och Nicole Modin. AIK hade enkelt sammanfattat spelet men inte spetsen.

Artikel 2016-05-08 17:36

Det var en match med mycket kamp, men stundtals en del fint passningsspel, dock en hel del slarv vid hörnor och väldigt många offsidelöpningar, främst från QBIK. Båda lagen spelade sig ganska enkelt fram till det som skulle vara bra målchanser om inte den sista passningen eller bolltouchen varit så dålig.

Artikel 2016-04-30 17:18

Det var Hammarby som startade bäst. Tyvärr dröjde det bara några minuter innan Hammarby-backen Marie Johansson blev allvarligt skadad och fick bytas ut.
– Det värsta tänkbara är ju om det är korsbandsskada, men vi får se imorgon när svullnaden har lagt sig, sa Olof Unogård efter matchen.

In kom istället Siri Frimodig som precis kommit tillbaka från sin hjärnskakning.

Artikel 2016-04-26 22:45

Redan i den fjärde minuten fick AIK straff efter att Matilda Rosqvist, ny från Djurgården tagit sig in i straffområdet och fällts. Eldina Ahmic satte straffen säkert i mål även om målvakten Megan Kufeld gick åt rätt håll. Matilda Rosqvist var den piggaste i AIK och riktigt bra. Hon var inblandad i de flesta farliga chanser som AIK skapade.

Artikel 2016-04-16 19:35

Det tog en halvtimme innan Marija Banusic spräckte nollan efter

ett fint anfall där Olivia Schough slog den avgörande passningen. Marija har tagits ut som ersättare för skadade Fridolina Rolfö i damlandslagets trupp till EM-kvalet mot Slovakien den 8 april.

Artikel 2016-04-02 15:03

AIK tog ledningen men i andra halvlek gick Sunnanå upp i ledningen 1-2 innan AIK lyckades kvittera.
I bägge lagen blev det tvåmålsskyttar, i AIK Kristina Mangasaryan och i Sunnanå Annina Wede.
AIK var dock laget som hade flest chanser till flera mål, Nicole Modin hade flera chanser helt fri med Sunnanå-målvakten Lovisa Koss men brände alla sina chanser.

Artikel 2016-03-19 22:42

Det lutade åt tvåsiffrigt när PIF ledde med 4-0 redan efter en halvtimme.
Josefin Johansson inledde, Tempest-Marie Norlin ökade och minuten senare blev det 0-3 på ett självmål. Felicia Karlsson gjorde 4-0. Bara några minuter in på andra halvlek kom matchens sista mål, Nina Jakobssons 5-0.
I semifinal ställs Piteå IF mot vinnaren mellan Umeå IK och Eskilstuna United.

Artikel 2016-03-16 22:27

Fortfarande dras AIK:s trupp med flera skadade spelare inför matchen mot Piteå i Svenska Cupen. Den matchen spelas på onsdag och vilket lag AIK kan ställa upp med är oklart. Men dagens match gav i alla fall besked om att bredden finns.

Artikel 2016-03-12 20:04

AIK tog ledningen efter en hörnvariant där Kristine Mangasyrian snyggt placerade bollen invid i bortre burgaveln.
IFK Nyköping kvitterade genom Saosann Rammo.

Många trodde nog att matchen avgjordes när Emelie Johansson snyggt skruvade in 2-1 till AIK men helt plötsligt bara minuten efter kvitterade hemmakaget igen genom Maja Björklund.

Artikel 2016-02-27 23:20

I första halvlek var det framförallt F17-landslagets Loreta Kullashi som skapade chanserna. Det blev också ett mål av Kullashi.

Även Jessica Thorin som fick hoppa in för Elin Sjölander redan i första halvlek och gjorde en bra match.

Artikel 2016-02-13 22:26

Första en vinst mot AIK med 1-0 och därefter mot Hammarby med 3-0. Matcherna spelades i Vinnarhallen på Bosön.

F17/99-landslagets vikarierande förbundskapten Pär Lagerström hade tagit ut 32 spelare till lägret på Bosön som förberedelse inför EM-kvalets Elite Round som spelas redan första veckan i mars där Sverige ställs mot Polen, Skottland och Norge med norskorna som hemmalag.

Artikel 2016-02-08 00:04

– Hon har en profil som passar perfekt in i vår satsning. En ung och mycket duktig spelare som har viktig internationell erfarenhet och även meriter från Damallsvenskan, säger Pär Lagerström, sportchef Hammarby Damfotboll i ett pressmeddelande.
Med Filippa Angeldal får Hammarby Damfotboll spelskicklig mittfältare med god teknik och strålande skott.

Artikel 2016-01-06 15:26