Damallsvenskan har nått in på den andra halvan av seriespelet. Det betyder också att ledarlaget Linköpings FC kommer närmare totaltiteln. Sakta i backarna, med tio matcher kvar att spela är horisonten knappast så långt bort.

Artikel 2017-08-23 08:00

Hand i hand med fotbollskarriären har mittfältaren gått en utbildning som hälsocoach med fysisk aktivitet i fokus.

Under 2015 var hon en av initativtagarna till projektet Kids in motion (KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir var en annan), som verkar för att barn och ungdomar kommer in i idrotten och möts i ett aktiv sammanhang.

Artikel 2017-06-25 08:00

Kristianstad fixade det damallsvenska kontraktet under den absolut sista matchen ifjol. Någon snedspark och lite mer otur och skånelaget hade varit i elitettan nu. Men laget hängde kvar och rustade för säsongen de nu står mitt uppe i.

Artikel 2017-06-16 16:27

– Matchen i november var fruktansvärd, som att springa på en surmyr. Men nu tycker jag om det, de har skött planen riktigt fint, säger hon.

Efter sista omgången ifjor gick det snabbt, KDFF slog ut UIK ur högsta serien och såg sedan till att snappa åt sig ett par namn från nedflyttningslaget.

Artikel 2017-05-05 15:00

Matchens enda mål var läckert, i framspelningen från Ida Rebecca Guehai som också tog bollen över stora ytor i förarbetet och i avslutet som den danska landslagsspelaren placerade in.

Resten var en rätt sparsmakad blandning av kvitteringsjakt och försök att förvalta ledningen.

Artikel 2016-06-23 21:29

– Fortsätter vi att ligga rätt i försvaret kommer de rätta lägena och vi hittar kombinationerna som vi lyckades med senast, säger Nellie Karlsson.

Nellie Karlsson inledde målskyttet mot Kvarnsveden och var en del av den offensiva trion som höll motståndet i schack i helgen. Om något var det väl underbyggt att anfallarna fann varandra och inte minst agerade rätt framför mål.

Artikel 2016-06-23 08:48

De senaste åren har Kristianstads DFF jobbat mot klockan för att rätta till sin ekonomin så att man inte haft negativt kapital i de periodiserade boksluteten avstämt den siste augusti och därmed mista elitlicensen. Nu skärper SvFFs Elitlicensnämnd sitt krav ett steg.

Artikel 2016-06-21 13:38

– Äntligen, det var tre sköna poäng. Tidigare har vi inte riktigt varit där, inte kunnat avsluta men idag gjorde vi allt rätt, sade Sif Atladottir.

Artikel 2016-06-18 15:50

Men den skillnaden var inte så tydlig som mellan ovannämnda gräsplaner. Typiskt för ett lag i KDFFs position är att viljan övertrumfar förmågan. Korta anfall och nervösa avslut så snart man närmade sig boxen. Å andra sidan spelade PIF disciplinerat.

Artikel 2016-05-29 18:34

– Vi behöver täppa till lite bakåt. Sen har vi en hel del bra chanser, har gjort mål i varje match men vi måste hålla ihop hela vägen, säger Alice Nilsson.

Det gyllene läget till säsongens första seger uppstod med ett sent mål i Skånederbyt mot Vittsjö GIK. Kvitteringen kom på övertid, senast mot Kopparbergs/Göteborg var Kristianstad så nära full poäng som en räddad nick i slutminuterna.

Artikel 2016-05-23 10:35

Kristianstads DFF hade ett visst spelövertag i första halvlek. Fast det var Vittsjö som inledde piggast. Johanna Andersson var mycket bra på högerkanten.
I matchens fjärde minut löpte Clara Markstedt på en bra boll från backlinjen, men slarvade vid inspelet. Bara sekunder senare höll KDFFs Johanna Rasmussen på att rinna igenom.

Artikel 2016-05-08 18:51

Fram till den 1 oktober har KDFF även i år på sig att lämna in ett sådant bokslut. Nytt är att föreningen ska då också visa en likviditetsplan som visar att den kan klara sina betalningar hela år 2016, samt en resultatprognos som visar att man inte kommer att visa negativt kapital den siste december i år.

Artikel 2016-05-03 09:59

– En tuff match där vi gör många bra saker. Tråkigt att vi inte får en minst en poäng, sade hon efteråt.

Ett sent återbud av Elin Karlsson fick Kristianstad att kasta om i sina defensiva positioner, Amanda Edgren fick plocka av sig överdragskläderna och göra sig redo.

Artikel 2016-04-16 19:00

– Jag känner mest för skadorna och att vi inte kan lösa situationerna som uppstår. Men i slutändan handlar fotboll om att vinna och vi vann, sade Jack Majgaard Jensen.

Timmarna före matchstart sprack skyarna upp, publiken tog plats i solen på Malmö IP för en avvaktande, tillknäppt premiär.

Artikel 2016-04-16 16:50

– Det är ju tyvärr så att det blivit lite mer fokus på ekonomi, som det varit varje år sedan jag kom. När TV-avtalet inte blev som det varit har vi kapat rejält i budgeten, blivit av med spelare och har inte tagit in några tunga namn, säger KDFF-tränaren.

Vad innebär det för er målsättning med säsongen?

Artikel 2016-04-14 08:43

Det stora glädjeämnet för hemmalaget var Nellie Karlssons come-back efter den långvariga korsbandsskadan. Hon stod dessutom för ett av KFF-målen, det som gav 2-1 - ett skott från halva plan.

Det var av olika anledningar, skador och landslagsuppdrag, hemmalaget mönstrade.

Artikel 2016-04-08 22:00

Det var veteranen Sara Lindén som hemmalaget ledningen med knappa halvtimmen spelad. Elin Landström noterades på mål nummer två efter en hörna en fin hörna som flipperstudsade in i moståndarkassen till 2-0. Sara Lindén gjorde även 3-0 med fem minuter kvar av första halvlek.

Artikel 2016-03-28 22:22

– Skönt att se henne igång, sade Therese Sjögran.

Sportchefen såg sitt lag få psykologiskt viktigt nätrassel minuten före pausvilan och definitivt punktera tillställningen efter en timme. Tre gånger Marta, en frisk hat-trickmakare som definitivt strök sitt namn från mästarlagets påfrestande skadelista.

Artikel 2016-02-26 22:50

Här kom första förlusten med 1-2. Nanna Christiansen gjorde båda de danska målen i första halvlek. En isländsk återvändare gjorde det svenska - Gudny Odinsdottir som avslutade karriären i KDFF som back men nu gjorde come-back som forward.

Artikel 2016-02-08 09:43

.I fredags blev det 1-1 och på söndagen vann KDFF med 2-0 efter långskott av Johanna Rasmussen och nickmål av Therese Ivarsson.
Det var första matchen i KDFF-tröjan för innermittfältaren Sofia Hagman som hoppas på mera speltid än det blev i FC Rosengård. Även finländska nyförvärvet Jenni Danielsson debuterade.

Artikel 2016-02-01 18:29